Ebba Forsberg Ebba Forsberg

Göteborgs Konserthus Ebba Forsberg & Ångmaskinen

Evenemanget har ägt rum. En av Sveriges stora sångerskor med en röst som ger tyngd, allvar och trovärdighet åt låttexterna.

Speltid ca: 1 t 30 min ingen paus Scen: Stenhammarsalen Arrangör: Ångmaskinen musikproduktion
495 kr

Evenemanget har ägt rum

Ebba Forsberg är en av Sveriges stora sångerskor med en röst som ger tyngd, allvar och trovärdighet åt låttexterna. Hon har under sin karriär gett ut flera kritikerrosade album från debuten ”Been There” 1996 med eget material, som gavs ut av Madonnas ”creddiga” skivbolag Maverick, följt av ytterligare sju album varav tre med personliga tolkningar av Bob Dylan, Leonard Cohen och Tom Waits. Den senaste plattan ”Med kropp och själ” kom 2019.

Denna turné samarbetar Ebba med Ångmaskinen bestående av Marcus Holm, Johan Aronsson, Rey-Ove Karlén, Roger Myrehag samt Lars Mattsson. Ett samarbete som  inleddes med några konserter åren 2017-2019.

I slutet av förra året genomfördes en uppskattad månadslång turné. Höstens turné tar avstamp därifrån och kommer bjuda på material från hela Ebbas långa karriär.

 ”Som hon däckar mig…

Ebba Forsberg dramatiserar, deklamerar och sjunger… 

…betonar ord och rytm så annorlunda och eget.” 

Bengt Eriksson, Ystads Allehanda

 

 ”Men vilken röst hon har. Fantastisk! 

En röst som fyller konserthuset. 

Det är finstämt och otroligt vackert…” 

/Marie Magnusson, Smålandsposten

 

”Ångmaskinen är i sanning en musikalisk maskin som utan avbrott och till synes lekande lätt ångar genom genreväxlingarna” 

/Marina Johansson, Säffle tidning

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang