Göteborgs Konserthus En galakväll för musiken

Evenemanget har ägt rum. Med Jill Johnson, Linnea Henriksson, Daniel Lemma, Amanda Werne, Mimi Bay och Göteborgs Symfoniker.

Speltid ca: 1 t 30 min ingen paus Scen: Stora salen Arrangör: Göteborgs-Posten, Göteborg & Co och Göteborgs Symfoniker
300 kr Student 150 kr West Pride 150 kr

Evenemanget har ägt rum

Den levande musiken börjar komma tillbaka på stadens scener efter många, långa och tysta månader. Detta vill vi fira tillsammans med göteborgarna genom att ställa till med en alldeles speciell kväll som lyfter och stöttar framtidens musiker via en insamling till Popkollo Göteborg och Räddningsmissionens Communityskolan Tynnered.

Den 30 september spelar Göteborgs Symfoniker i Konserthuset tillsammans med de speciellt inbjudna artisterna Jill Johnson, Linnea Henriksson, Daniel Lemma, Amanda Werne och Mimi Bay – ett samarbete mellan Göteborgs-Posten, Göteborg & Co och Göteborgs Symfoniker.

”Samarbete under en pandemi betyder allt. Jag är så glad för att vara en del av musikaliska möten just nu, och det har väl sällan känts lyxigare att få sjunga med en symfoniorkester. Ser väldigt mycket fram emot detta!”, säger Jill Johnson.

Artisterna sjunger såväl egna låtar som unika duetter och konserten direktsänds även på gp.se.

”Detta blir ett fantastiskt sätt att uppmärksamma musikens och kulturens betydelse för stadens medborgare. Genom att låta Symfonikerna och några av Västsveriges finaste artister mötas på scen manifesterar vi också vikten av att mötas för att dela nya upplevelser. Jag är jätteglad att konserten visas på gp.se som en del i vår pågående satsning på att erbjuda våra läsare unika kulturupplevelser”, säger Johan Lindqvist, projektledare för GP:s strömmade konserter.

I samband med konserten sker en insamling till förmån för den ideella verksamheten Popkollo Göteborg och Räddningsmissionens Communityskolan Tynnered som i höst startar orkesterverksamhet för barn och unga, efter skoltid.

”Musikerna i Göteborgs Symfoniker, liksom artisterna de möter denna kväll, har alla börjat genom att upptäcka ett instrument och musikens inneboende kraft. Vi vill att fler unga ska göra samma upptäckt och, oavsett genre, få en chans att mötas kring musiken och bli en del av det professionella musiklivet i framtiden – för ett ännu starkare kulturliv idag och i morgon”, säger Linda Belanner chef för Avdelningen unga och samhällsengagemang vid Göteborgs Symfoniker.

Erbjudande till dig med West Prides Festivalband

Halva priset på En galakväll för musiken. Använd pristyp ”West Pride” vid bokning online. Festivalbandet skall uppvisas ihop med biljetten när du kommer till konserten. Från den 24 september kan du hämta ditt armband på West Prides infocentrum.

Medverkande


Martin Schaub dirigent

Linnea Henriksson vokalist

Jill Johnson vokalist

Daniel Lemma vokalist

Mimi Bay vokalist

Amanda Werne vokalist

West of Eden

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang