Göteborgs Konserthus En mästare från Prag – Teaterkonsert om Bedrich Smetanas liv i Göteborg

Evenemanget har ägt rum.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen Arrangör: Elva Trappor Nöjesproduktion HB
375 kr

Evenemanget har ägt rum

Information från Elva Trappor Nöjesproduktion HB:
Teaterkonsert om Bedrich Smetanas liv i Göteborg med Victor Dohlsten (Göteborg) & Matyas Novak (Prag)

Bedrich Smetana (1824-1884), kompositör från Bohemia tvingades lämna sitt hem och bege sig till Göteborg. Han togs emot med öppna armar och en överväldigad publik fick njuta av Mästaren från Prag. Hans musikaliska inflytande lever ännu kvar i Göteborg.

En kärleksfull berättelse med fantastisk musik. Bedrich Smetanas liv, fyllt av drömmar. En flykt från Karlsbron till spännande möten, dramatiska motgångar och oväntade Göteborgsprofiler.

’Bedrich Smetanas mest berömda komposition ”Moldau”, kan höras över hela världen och om Bohemia haft en nationalsång så hade det varit den.’

Av och med: Victor Dohlsten
Piano: Matyas Novak
Regi: Ulf Dohlsten

Victor Dohlsten
Victor har en karriär internationellt där han medverkat i TV-serier och filmer som ”A small light, ”Hanna”, ”Genius”, ”Carnival Row” m.fl. Efter utbildningar i Sverige, Tjeckien och Italien fastnade han i Prag och blev en del av ensemblen på Prague Shakespeare company där han gjort stora roller i flera år och har de senaste åren gjort sommarteater på Prague Castle och även spelat på Stavovské Divadlo (Där Mozart hade sin världspremiär av Don Giovanni).

Victor har, som en del i Bröderna Dohlsten, skrivit och skådespelat i föreställningarna ”Lasse i Gatan”, ”Farväl Majorna” och ”En resa i det gamla Göteborg”. De har spelat på bl.a. Stora Teatern, Aftonstjärnan, Göteborg Stadsteater samt turnerat runt Sverige.

Matyas Novak
Matayas har vunnit flera nationella och internationella tävlingar som pianist. Han är också förstaprisvinnare av International Radio Competition for Young Musicians Concertino Praga (2015) i duokategorin, håller Grand Prix i Tjiarri International Piano Competition i Larnaca (Cypern, 2015), har vunnit tävlingen för konservatorier och grammatikskolor i Tjeckien (2016), Jenö Takács Klavierwettbewerb (Österrike, 2016), Bradshaw & Buono International Piano Competition (USA, 2017).

Matyas turnerar både hemma och utomlands och har gett konserter i många länder i Europa, Thailand och USA. Mellan 2015 och 2016 genomförde han två framgångsrika konsertturnéer i Kina. 2017 debuterade han i Carnegie Hall, New York. Samma år släppte han sitt första album Franz Liszt: Années de pèlerinage: Première année: Suisse och blev en av de tre musiker som fick CME International Performing Arts Grant som delades ut av Center for Musical Excellence i New Jersey.

 

Endast 1 exklusiv föreställning på Stenhammarsalen

 

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Klassisk kuriosa: När kvinnorna styrde Europa
19 mar 18.00

Möt kejsarinnorna med makt, medel och möjligheter i denna föreläsning om klassisk musik med Magdalena Fronczak. Kaffe och smörgås ingår i priset. (Föreläsningen är flyttad från den 12 mars till den 19 mars.)

Köp biljetter
Klassisk kuriosa: Slagverkstan
23 apr 18.00

Möt musikern med orkesterns största verktygslåda – slagverkaren. En bullrig föreläsning om klassisk musik med Johannes Gustavsson dirigent, och slagverkare från Göteborgs Symfoniker. Kaffe och smörgås ingår i priset.

Köp biljetter
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter