Göteborgs Konserthus Tango till tusen

Evenemanget har ägt rum. Finsk-argentisk musik med eldiga rytmer blir det när Päivi Severeide, harpa och Erica Nygård, flöjt får välja. Konserten ingår i Harpfestivalen som pågår i Göteborgs Konserthus 17-19 maj.

Speltid ca: 1 t ingen paus Scen: Stenhammarsalen
20 kr

Evenemanget har ägt rum

Finsk-argentisk musik med eldiga rytmer blir det när Päivi Severeide, harpa och Erica Nygård, flöjt får välja. Erica Nygård är soloflöjtist i Vaasa Orkester. Päivi Severeide spelar harpa både i Åbo Filharmoniska orkester och tillsammans med andra nordiska orkestrar som solist. Hon undervisar på Sibeliusakademin och inspirerar tonsättare till nya verk för harpa. Ett smakprov av ny finsk musik blir det i två verk av kompositören Heta Aho, född 1992.

Dessutom får vi musik av Astor Piazzolla, som med sitt fria förhållningssätt till genrer skrev såväl tango som kontrapunktiska kammarverk. Oavsett om du är ny eller van besökare i Göteborgs Konserthus kan du räkna med en upplevelse utöver det vanliga.

En del av Harpfestivalen

Konserten ingår i Harpfestivalen som pågår i Göteborgs Konserthus 17-19 maj – ett unikt tillfälle att lära känna detta vackra och mytomspunna instrument. Biljettpriset för kammarkonserterna ligger på 20-40 kr/konsert så passa på att frossa!

Program

Jalava Minnen från Ungern

Aho Passe-Temps

Aho Pekka and the bananna

Piazzolla Histoire du Tango

Fredag 19 maj 2023: Evenemanget slutar ca kl 18.00

Medverkande

Erica Nygård flöjt

Päivi Severeide harpa

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang