Göteborgs Konserthus Tango till tusen

Evenemanget har ägt rum. Finsk-argentisk musik med eldiga rytmer blir det när Päivi Severeide, harpa och Erica Nygård, flöjt får välja. Konserten ingår i Harpfestivalen som pågår i Göteborgs Konserthus 17-19 maj.

Speltid ca: 1 t Scen: Stenhammarsalen
20 kr

Evenemanget har ägt rum

Finsk-argentisk musik med eldiga rytmer blir det när Päivi Severeide, harpa och Erica Nygård, flöjt får välja. Erica Nygård är soloflöjtist i Vaasa Orkester. Päivi Severeide spelar harpa både i Åbo Filharmoniska orkester och tillsammans med andra nordiska orkestrar som solist. Hon undervisar på Sibeliusakademin och inspirerar tonsättare till nya verk för harpa. Ett smakprov av ny finsk musik blir det i två verk av kompositören Heta Aho, född 1992.

Dessutom får vi musik av Astor Piazzolla, som med sitt fria förhållningssätt till genrer skrev såväl tango som kontrapunktiska kammarverk. Oavsett om du är ny eller van besökare i Göteborgs Konserthus kan du räkna med en upplevelse utöver det vanliga.

En del av Harpfestivalen

Konserten ingår i Harpfestivalen som pågår i Göteborgs Konserthus 17-19 maj – ett unikt tillfälle att lära känna detta vackra och mytomspunna instrument. Biljettpriset för kammarkonserterna ligger på 20-40 kr/konsert så passa på att frossa!

Program

Jalava Minnen från Ungern

Aho Passe-Temps

Aho Pekka and the bananna

Piazzolla Histoire du Tango

Fredag 19 maj 2023: Evenemanget slutar ca kl 18.00

Medverkande

Erica Nygård flöjt

Päivi Severeide harpa

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Kontrabasisten Jenny Rydeberg spelar på sitt instrument i ett rött sammetsrum

Ge ditt liv konsertmagi!

Ett abonnemang i Göteborgs Konserthus ger dig oförglömliga upplevelser och rabatterat biljettpris. Dessutom många andra att dela upplevelserna med.

Abonnemang 2023-2024