Göteborgs Konserthus Familjekonsert: Hero – hjälten i oss alla

Evenemanget har ägt rum. Heroisk musik från film, tv och spel sporrar till stordåd! Med Göteborgs Symfoniker, sångerskan Sabina Zweiacker och filmfantomen Orvar Säfström.

Speltid ca: 1 t Scen: Stora salen
215-255 kr Barn 107-127 kr Student 107-127 kr

Evenemanget har ägt rum

Tänk om just du skulle sätta ned foten, kämpa för det goda och utmana orättvisor? I familjekonserten Hero – hjälten i oss alla låter vi heroisk musik från film, tv och spel sporra oss till stordåd, med eller utan superkrafter.

Med sångerskan Sabina Zweiacker och filmfantomen Orvar Säfström som presentatör.

Volvo är stolt partner till alla Göteborgs Symfonikers barn- och familjekonserter. 

Program

Williams Stålmannen: Superman March 5 min

Williams Harry Potter och de vises sten: Hedwig's Theme & Harry´s Wondrous World 7 min

Williams Raiders March ur Jakten på den försvunna skatten 5 min

Elfman Batman: Batman Theme 3 min

Djawadi / Silvestri / Doyle: Iron Man/Captain America/Thor/Avengers 6 min

Williams Star Wars: Episod VII - The Force Awakens: Finale 7 min

Vincent/Kramer, Aboulker, Tyson-Chew, Buckley & Zag Hjältemedley med musik från Ninjago, Pyjamajshjältarna, The Deep, Ett fall för KLURO & Miraculous 4 min

Soule Skyrim: The Dragonborn Comes 5 min

Lopez Frost: Let It Go 4 min

Medverkande

Sedan 2017 är Santtu-Matias Rouvali chefdirigent för Göteborgs Symfoniker - Sveriges Nationalorkester. Han är en av vår tids mest efterfrågade dirigenter och har lett orkestern på framgångsrika turnéer till fyra nordiska huvudstäder samt till Tyskland och Österrike. Orkestern har tidigare gjort hyllade framträdanden på världens mest prestigefyllda scener, bland dem BBC Proms i London och Musikverein i Wien, och ger varje år 100-talet konserter i Göteborgs Konserthus. På gsoplay.se samt via appar erbjuds allt från orkesterkonserter med världsledande dirigenter och solister till kammarkonserter och fantasifulla filmproduktioner. Göteborgs Symfoniker bildades 1905 och består i dag av 109 musiker. Bland viktiga chefdirigenter under senare år finns Gustavo Dudamel och Neeme Järvi. Göteborgs Symfoniker har gjort 100-tals inspelningar som resulterat i ett flertal internationella priser. Senast Sibelius symfonier med Santtu-Matias Rouvali på Alpha Classics som hyllats i branschtidskrifter som Gramophone och Diapason.

Magnus Fryklund dirigent

Sabina Zweiacker tog sin examen i klassisk sång vid Musikhögskolan i Malmö 2012 och har sedan debuten med Malmö Symfoniorkester 2013 hyllats både i Sverige och internationellt för sina framträdanden med sånger från film, tv och spel. Hon har varit solist med Skandinaviens största orkestrar, som Kungliga Filharmonikerna, Göteborgs Symfoniker, Oslofilharmonin och sex år i rad med Sveriges Radios Symfoniorkester.

Orvar Säfström är kanske mest känd som före detta programledare för Filmkrönikan, men han är verkligen en mångsysslare. Han är skribent, debattör och föreläsare om populärkultur. Han har tilldelats såväl videobranschens hederspris som SVEROKs "Årets spelare". Han har lett ett spelseminarium i Riksdagshuset, skrivit tre böcker om 1980- och 1990-talens rollspelsvåg i Sverige och driver nördbokförlaget Fandrake. I den symfoniska världen är Orvar Säfström Skandinaviens ledande producent av konserter med musik hämtad från populärkulturen.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret