Göteborgs Konserthus Familjekonsert: GBG 402

Evenemanget har ägt rum. En uppkäftigt ömsint kärleksförklaring till staden Göteborg med Göteborgs Symfoniker, Vic Vem, Fabian Kallerdahl, Negar Zarassi och dirigenten Gudrun Dahlqvist!

Speltid ca: 1 t Scen: Stora salen
190-260 kr Student 95-130 kr

Evenemanget har ägt rum

Göteborg fyllde 400 år men ingen kunde komma på kalaset. Nu försöker vi igen! Med staden som fond och musiken i alla sina detaljer bjuder vi på en uppkäftig och ömsint kärleksförklaring till staden Göteborg. Hela orkestern är där! Rapparen Vic Vem, jazzpianisten Fabian Kallerdahl och sångerskan Negar Zarassi gästar! Nyskriven poesi av ungdomar från vår stad serveras! Varmt välkommen till ett försenat jubileumskalas.

Titta in i Göteborgs Konserthus

Program

Stenhammar ur Excelsior! 4 min

Vic Vem Freestyle Poetry 2 min

Vic Vem Vacker 4 min

Taube Så länge skutan kan gå 4 min

Johansson Visa från Utanmyra 5 min

Hellström Känn ingen sorg för mig Göteborg 2 min

V Aulin Vie bruyante ur Tableaux Parisiens 6 min

Catalani Wallys aria ur akt 1 av La Wally 5 min

Pourkarim Goliat 5 min

Lördag 4 mars 2023: Evenemanget slutar ca kl 16.00

Medverkande

Sedan 2017 är Santtu-Matias Rouvali chefdirigent för Göteborgs Symfoniker - Sveriges Nationalorkester. Han är en av vår tids mest efterfrågade dirigenter och har lett orkestern på framgångsrika turnéer till fyra nordiska huvudstäder samt till Tyskland och Österrike. Orkestern har tidigare gjort hyllade framträdanden på världens mest prestigefyllda scener, bland dem BBC Proms i London och Musikverein i Wien, och ger varje år 100-talet konserter i Göteborgs Konserthus. På gsoplay.se samt via appar erbjuds allt från orkesterkonserter med världsledande dirigenter och solister till kammarkonserter och fantasifulla filmproduktioner. Göteborgs Symfoniker bildades 1905 och består i dag av 109 musiker. Bland viktiga chefdirigenter under senare år finns Gustavo Dudamel och Neeme Järvi. Göteborgs Symfoniker har gjort 100-tals inspelningar som resulterat i ett flertal internationella priser. Senast Sibelius symfonier med Santtu-Matias Rouvali på Alpha Classics som hyllats i branschtidskrifter som Gramophone och Diapason.

Gudrun Dahlkvist dirigent

Negar Zarassi solist

Fabian Kallerdahl solist

Vic Vem rappare/poet

Emre Karakoc rappare/poet

Prshank Ahmed poet

Mike Ogboh poet

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret