Göteborgs Konserthus Familjekonsert: Vi hörs!

Ett härligt äventyr över land och hav med Göteborgs Symfoniker och skådespelerskan Siri Hamari.

Speltid ca: 1 t Scen: Stora salen
190-260 kr Student 95-130 kr

Skådespelerskan Siri Hamari är tillbaka och tillsammans med Göteborgs Symfoniker guidar hon publiken i ett härligt äventyr över land och hav. Med musik av bland andra Sibelius, Debussy och Tjajkovskij bär det av, men de klarar sig inte själva… ni i publiken måste vara med och hjälpa till! Vi hörs! spelades första gången 2015 och är tillbaka på allmän begäran.

Program

Debussy ur Havet 3 min

Sibelius Finlandia 3 min

Copland Fanfare for the Common Man 3 min

Tjajkovskij ur Svansjön 3 min

Andrée Fritiofsvit 3 min

Mancini Peter Gunn 2 min

Satie ur Parade 2 min

Beethoven ur Pianosonat nr 14 "Månskenssonaten" 2 min

Grieg I bergakungens sal ur Peer Gynt 3 min

Mozart ur Molto allegro ur Symfoni nr 40 2 min

Trad. Vem kan segla för utan vind 2 min

Elgar Pomp and Circumstance, marsch nr 1 (reducerat blås) 2 min

Medverkande

Sedan 2017 är Santtu-Matias Rouvali chefdirigent för Göteborgs Symfoniker - Sveriges Nationalorkester. Han är en av vår tids mest efterfrågade dirigenter och har lett orkestern på framgångsrika turnéer till fyra nordiska huvudstäder samt till Tyskland och Österrike. Orkestern har tidigare gjort hyllade framträdanden på världens mest prestigefyllda scener, bland dem BBC Proms i London och Musikverein i Wien, och ger varje år 100-talet konserter i Göteborgs Konserthus. På gsoplay.se samt via appar erbjuds allt från orkesterkonserter med världsledande dirigenter och solister till kammarkonserter och fantasifulla filmproduktioner. Göteborgs Symfoniker bildades 1905 och består i dag av 109 musiker. Bland viktiga chefdirigenter under senare år finns Gustavo Dudamel och Neeme Järvi. Göteborgs Symfoniker har gjort 100-tals inspelningar som resulterat i ett flertal internationella priser. Senast Sibelius symfonier med Santtu-Matias Rouvali på Alpha Classics som hyllats i branschtidskrifter som Gramophone och Diapason.

Emil Eliasson dirigent

Siri Hamari skådespelare

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Familjekonsert: Skräck
19 nov 13.00

En skräckis byggd på gamla myter och skrönor med osaliga andar, vålnader, Rasmus Persson, Simon Hansson och musiker ur Göteborgs Symfoniker.

Köp biljetter
Familjekonsert: Familjens Juljubel
10 dec 15.00

En stämningsfull och glittrig julkonsert med Göteborgs Symfonikers Brassensemble, Vokalensemble och Göteborgs Flickkör i storslagna Stora salen!

Läs mer
Familjekonsert: GBG 402
4 mar 15.00

Laddade med serpentiner och ballonger firar vi vår nygamla stad tillsammans med Göteborgs Symfoniker!

Läs mer
Familjekonsert: Hux Flux
1 apr 13.00

En svängig allsångsföreställning med Eva J Kristeberg, Åsa Ericsson och Anna Segerbrant till tonerna av Göteborgs Symfonikers harpist.

Köp biljetter