Göteborgs Konserthus Familjekonsert: Vi hörs!

Evenemanget har ägt rum. Ett härligt äventyr över land och hav med Göteborgs Symfoniker och skådespelerskan Siri Hamari.

Speltid ca: 1 t Scen: Stora salen
190-260 kr Student 95-130 kr Barn 95-130 kr

Evenemanget har ägt rum

Med musik av bland andra Sibelius, Debussy och Tjajkovskij bär det av, men de klarar sig inte själva… ni i publiken måste vara med och hjälpa till! Vi hörs! spelades första gången 2015 och är tillbaka på allmän begäran. Skådespelerskan Siri Hamari är tillbaka och tillsammans med Göteborgs Symfoniker guidar hon publiken i ett härligt äventyr över land och hav!

Provlyssna

Lär känna de klassiska verken.

Titta in i Göteborgs Konserthus

Program

Debussy ur Havet 3 min

Sibelius ur Finlandia 3 min

Copland Fanfare for the Common Man 3 min

Tjajkovskij ur Svansjön 3 min

Elfrida Andrée ur Fritiofsvit 3 min

Mancini Peter Gunn 2 min

Satie ur Parade 2 min

Beethoven ur Pianosonat nr 14 "Månskenssonaten" 2 min

Grieg I bergakungens sal ur Peer Gynt 3 min

Mozart ur Molto allegro ur Symfoni nr 40 2 min

Trad. Vem kan segla för utan vind 2 min

Elgar ur Pomp and Circumstance, marsch nr 1 (reducerat blås) 2 min

Medverkande

Sedan 2017 är Santtu-Matias Rouvali chefdirigent för Göteborgs Symfoniker - Sveriges Nationalorkester. Han är en av vår tids mest efterfrågade dirigenter och har lett orkestern på framgångsrika turnéer till fyra nordiska huvudstäder samt till Tyskland och Österrike. Orkestern har tidigare gjort hyllade framträdanden på världens mest prestigefyllda scener, bland dem BBC Proms i London och Musikverein i Wien, och ger varje år 100-talet konserter i Göteborgs Konserthus. På gsoplay.se samt via appar erbjuds allt från orkesterkonserter med världsledande dirigenter och solister till kammarkonserter och fantasifulla filmproduktioner. Göteborgs Symfoniker bildades 1905 och består i dag av 109 musiker. Bland viktiga chefdirigenter under senare år finns Gustavo Dudamel och Neeme Järvi. Göteborgs Symfoniker har gjort 100-tals inspelningar som resulterat i ett flertal internationella priser. Senast Sibelius symfonier med Santtu-Matias Rouvali på Alpha Classics som hyllats i branschtidskrifter som Gramophone och Diapason.

Emil Eliasson dirigent

Siri Hamari skådespelare

Mats Kjelbye manus och regi

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i bloggen

7 september 2022 Musiken ger oss möjlighet att mötas, förstå och minnas.

Sten Cranner, Vd och konstnärlig chef för Göteborgs Symfoniker: I den stunden stod det så klart att musiken är ett gemensamt språk. Ett språk som låter oss uppleva all världens sinnesstämningar utan filter.

Läs mer i konsertmagasinet

Nr 1 2022-2023 Vi hörs igen Siri Hamari!

Siri Hamari är tillbaka med nya äventyr