Göteborgs Konserthus Father John Misty

Evenemanget har ägt rum. Father John Misty är en artist med stort A

Speltid ca: 2 t 25 min inkl paus Scen: Stora salen Arrangör: Luger
475 kr

Evenemanget har ägt rum

Med lika mycket skönsång som satir har Father John Misty utmanat föreställningar om den moderna artisten, och samtidigt släppt minnesvärda skivor av högsta klass. Den senaste – ”Pure Comedy” – var en av de mest innovativa samtidsreflektionerna som vi någonsin har hört, och hyllades direkt som en modern klassiker av en salig kritikerkår.

Den 1 juni släpper Father John Misty nya albumet ”God’s Favorite Customer” och av de hittills släppta singlarna att döma är han något riktigt stort på spåren även denna gång. När Josh Tillman får leva ut alla sina kreativa infall kan det helt enkelt inte bli varken dåligt, tråkigt eller kännas daterat. Den 11 november återvänder Father John Misty till Sverige för en spelning på Göteborgs Konserthus.

Josh Tillman var länge en försynt singer/songwriter som plinkade fram sorgsamma tongångar på akustisk gitarr. Efter att under en period ha spelat trummor och sjungit stämsång med Fleet Foxes återvände han till solokarriären, denna gång under aliaset Father John Misty. Där och då blev han också en helt ny artist. Istället för introvert och sig själv, var han nu extrovert och levde ut sitt nyfunna artistpersona till fullo.

Father John Misty är en artist med stort A, och en oberäknelig kraft som kan få sin publik att flina och sätta igång tankeverksamheten på samma gång. Av det vi hittills hört av ”God’s Favorite Customer” så är det garanterat albumet då Misty tar sin självironiska Laurel Canyon-inspirerade folk till nya, om än oväntade, höjder. Ta chansen att se denna karl med nytt material i ryggen – av den senaste tidens produktivitet att döma verkar han vara i ett kreativt högläge.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter