Göteborgs Konserthus FeminEast 2019: MAH ENSEMBLE

Evenemanget har ägt rum. FeminEast riktar ljuset mot unika kvinnliga röster. Här frontas Mah Ensemble av kurdisk-iranska Sahar Zibaei.

Speltid ca: 1 t 30 min ingen paus Scen: Stenhammarsalen
190-260 kr Student 95-130 kr

Evenemanget har ägt rum

Mah Ensemble grundades 2006 för att lyfta och sprida persisk musik till en bredare publik. Deras uppdrag har tagit dem runt Europa flera gånger men även till Australien.

Att lyfta fram och stödja persiska artister har varit en given del av deras arbete. Precis som på deras senaste Europa-turné så frontar den kurdisk-iranska sångaren Sahar Zibaei. En ung och driven kvinnlig artist som framför kurdisk folkmusik och iransk klassisk musik. Hon åtföljs bland annat av Majis Derakhshani som betraktas som mästaren i tar, en långhalsad luta och ett av Irans viktigaste instrument.

FeminEast – med musiken som kraft

I en oförglömlig konsertserie riktar FeminEast ljuset mot unika kvinnliga röster. Kvinnor som traditionellt inte har samma förutsättningar som män. Vars röster inte hörs lika högt. Men scenkonst har en kraft. En förmåga att förändra. Genom konsten verkar de för frihet och skapar utrymmet för den förändringen. I en värld där alla inte har samma förutsättningar, påminner de publiken om scenkonstens potential.

FeminEast bjuder i år på en unik artistkavalkad med fantastiska uppträdanden och träffsäkra musikaliska upplevelser. Allt från traditionella uråldriga musikstilar, klassisk arabisk och persisk musik till post-progressiv jazz och funk. Konserterna är en del av Riksteaterns årliga återkommande temasatsning Voices of Change, som gästar Göteborgs Konserthus den 29 november-1 december 2019.

Medverkande

Mah Ensemble

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter