Göteborgs Konserthus Strängpassion med The Nordic Fiddlers Bloc

Evenemanget har ägt rum. Medryckande mix av folkmusik från Shetlandsöarna, Norge och Sverige med passionerad spelmanstrio.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
230-300 kr Student 115-150 kr

Evenemanget har ägt rum

The Nordic Fiddlers Bloc är en medryckande trio spelmän från Norge, Sverige och Shetlandsöarna. Fiol, viola, oktavfiol och hardangerfela – med passion spelar trion en mix av folkmusik från de olika länderna som kompletterar varandra till perfektion.

Från ögonblicket då Anders Hall, Sverige, Olav Luksengård Mjelva, Norge, och Kevin Henderson, Shetlandsöarna, första gången spelade tillsammans 2009 uppstod en speciell kemi i soundet. Runt 700 spelningar senare med konserter i Skandinavien, Europa och USA kännetecknas trion av samma förunderliga kemi och energi.

Nordic Fiddlers Bloc senaste album Bonfrost kom 2020. I låtar som, Schottishe Kerlou, En konstig fan och Dravbakken behåller varje låt sin tydliga folkmusikkaraktär men får nya medryckande nyanser i mötet med de andra två traditionerna. Fiol, viola, oktavfiol och hardingfela – med passion spelar trion instrument som kompletterar varandra till perfektion. Mixen skapar variation i ton och klang som fyller ut ljudet så att trion låter som fyra.

Kom i stämning inför konserten

Missa inte DJ Said som värmer upp publiken i foajén innan dörrarna till magiska Stenhammarsalen öppnas!

Provlyssna

Medverkande

Kevin Henderson violin

Olav Luksengård Mjelva hardangerfela

Anders Hall violin, viola

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter