Stäng
Meny
lör
10
aug
Kl 20.00

European Choir Games Gothenburg: Finalkonserten

En av Europas största körfestivaler avslutas mäktigt med 500 körsångare uppbackade av Göteborgs Symfoniker, Solala och Annika Herlitz i Partille Arena.

European Choir Games Gothenburg: Finalkonserten

En av Europas största körfestivaler avslutas mäktigt med 500 körsångare uppbackade av Göteborgs Symfoniker, Solala och Annika Herlitz i Partille Arena.

Evenemanget är inte längre aktuellt

Den 3-10 augusti 2019 kommer en av Europas största och mest spektakulära körfestivaler till Göteborg med sångare från hela världen. Upplev den mäktiga finalkonserten då uppemot 500 körsångare ger allt uppbackade av Göteborgs Symfoniker i Partille Arena! Medverkar gör också den hyllade vokaltrion Solala och den fantastiska solisten och musikalartisten Annika Herlitz.

Under European Choir Games Gothenburg möts flera tusen körsångare från hela världen i tävlingar som utser Europas bästa körer inom en mängd olika kategorier och musikstilar. Dessutom kommer Grand Prix of Nations att avgöras med körer från länder utanför Europa, såsom Kina, USA, Kanada, Ghana, Botswana och Indonesien. Körer kan också medverka utan att tävla och alla är självklart välkomna att ta del av evenemanget och folkfesten, såväl göteborgare som besökare.

Självklart för Symfonikerna

När Göteborgs Symfoniker fick frågan om att vara med i European Choir Games var det självklart att tacka ja, som en del av Göteborgs och Västra Götalandsregionens kulturliv.

– Det är ett fantastiskt fint och viktigt projekt där glädjen och passionen att musicera står i centrum. Vi i Göteborgs Symfoniker ser mycket fram emot att ackompanjera flera hundra sångarentusiaster från hela Europa vid finalkonserten! säger Sten Cranner, vd och konstnärlig chef för Göteborgs Symfoniker.

Dirigent för konserten kommer Fred Sjöberg att vara, han är artistic director på Interkultur. som är rättighetsägare till European Choir Games.

Samtidigt som Gothenburg Culture Festival

European Choir Games pågår samtidigt som Gothenburg Culture Festival (tidigare Göteborgs Kulturkalas). European Choir Games Gothenburg 2019 projektleds av Göteborg & Co i samverkan med Interkultur och Västra Götalandsregionen. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Hitta till Partille Arena

Program


Ankarblom Tårar - Pontus - Mitt i juli - Brännvinspolskan
9 min


Lindmark We can fly
4 min


Mercury We Are The Champions
3 min


Menken Esmeraldas bön (God help the outcasts)
4 min


Kempe Den tid jag har
4 min


Ankarblom Djefvulsdansen
4 min


MacDermot Aquarius / Let The Sunshine In
5 min


Larson Seasons Of Love
3 min


Lopez Let It Go
4 min


May We Will Rock You
3 min


Jacobs Summer Nights
4 min


Pasek You Will Be Found
4 min


Medverkande


Göteborgs Symfoniker

"En av världens mest formidabla orkestrar" skrev The Guardian om Göteborgs Symfoniker som har turnerat i USA, Europa, Japan och Fjärran östern samt gästspelat i de viktigaste konserthusen och på de stora festivalerna runt om i världen. Från och med hösten 2017 är Santtu-Matias Rouvali orkesterns chefdirigent. Han ledde nyligen orkestern på en framgångsrik turné till fyra nordiska länder. 2019 får han sällskap av två förste gästdirigenter: Barbara Hannigan och Christoph Eschenbach. 2015 gjorde Göteborgs Symfoniker framgångsrika turnéer till Kina och Tyskland med förste gästdirigenten Kent Nagano och 2017 en Europa-turné med Marc Soustrot. Orkestern ger varje år 100-talet konserter i Göteborgs Konserthus, berömt för sin fina akustik, och erbjuder digitala livekonserter på gsoplay.se samt via appar. Göteborgs Symfoniker är en del av Västra Götalandsregionen och ger varje år 100-talet konserter i Göteborgs Konserthus som är berömt för sin fina akustik. Orkestern bildades 1905 och består idag av 109 musiker. Wilhelm Stenhammar, landets store tonsättare under 1900-talets början, var orkesterns chefdirigent 1907-1922. Han gav tidigt orkestern en stark nordisk profil och bjöd in kollegerna Carl Nielsen och Jean Sibelius till Göteborgs Symfoniker. Efter Stenhammar kom viktiga chefdirigenter som Tor Mann, Sergiu Comissiona, Sixten Ehrling och Charles Dutoit. Under dirigenten Neeme Järvis ledning 1982-2004 gjorde Symfonikerna en rad internationella turnéer samt ett 100-tal skivinspelningar och etablerade sig bland Europas främsta orkestrar. Detta ledde till att Göteborgs Symfoniker 1997 utsågs till Sveriges Nationalorkester. Under fem år som orkesterns chefdirigent 2007-2012 framträdde Gustavo Dudamel med Göteborgs Symfoniker bland annat vid BBC Proms och i Musikverein i Wien. Långvariga samarbeten med skivbolagen Deutsche Grammophon och svenska BIS har resulterat i fler än hundra skivor. Under senare tid har Göteborgs Symfoniker gjort ett flertal inspelningar för Chandos, bland annat en cykel med Kurt Atterbergs samlade symfonier med Neeme Järvi som dirigent. Flera av Richard Strauss stora orkesterverk har spelats in med Kent Nagano och givits ut på Farao Classics: Ein Heldenleben, Tod und Verklärung och En alpsymfoni.


Fred Sjöberg Dirigent


Annika Herlitz sopran


Solala


Görgen Antonsson riksspelmann


Medverkande körer från European Choir Games Gothenburg Kör


Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!