Partille Arena European Choir Games Gothenburg: Finalkonserten

Evenemanget har ägt rum. En av Europas största körfestivaler avslutas mäktigt med 500 körsångare uppbackade av Göteborgs Symfoniker, Solala och Annika Herlitz i Partille Arena.

Speltid ca: 2 t ingen paus
175-275 kr

Evenemanget har ägt rum

Den 3-10 augusti 2019 kommer en av Europas största och mest spektakulära körfestivaler till Göteborg med sångare från hela världen. Upplev den mäktiga finalkonserten då uppemot 500 körsångare ger allt uppbackade av Göteborgs Symfoniker i Partille Arena! Medverkar gör också den hyllade vokaltrion Solala och den fantastiska solisten och musikalartisten Annika Herlitz.

Under European Choir Games Gothenburg möts flera tusen körsångare från hela världen i tävlingar som utser Europas bästa körer inom en mängd olika kategorier och musikstilar. Dessutom kommer Grand Prix of Nations att avgöras med körer från länder utanför Europa, såsom Kina, USA, Kanada, Ghana, Botswana och Indonesien. Körer kan också medverka utan att tävla och alla är självklart välkomna att ta del av evenemanget och folkfesten, såväl göteborgare som besökare.

Självklart för Symfonikerna

När Göteborgs Symfoniker fick frågan om att vara med i European Choir Games var det självklart att tacka ja, som en del av Göteborgs och Västra Götalandsregionens kulturliv.

– Det är ett fantastiskt fint och viktigt projekt där glädjen och passionen att musicera står i centrum. Vi i Göteborgs Symfoniker ser mycket fram emot att ackompanjera flera hundra sångarentusiaster från hela Europa vid finalkonserten! säger Sten Cranner, vd och konstnärlig chef för Göteborgs Symfoniker.

Dirigent för konserten kommer Fred Sjöberg att vara, han är artistic director på Interkultur. som är rättighetsägare till European Choir Games.

Samtidigt som Gothenburg Culture Festival

European Choir Games pågår samtidigt som Gothenburg Culture Festival (tidigare Göteborgs Kulturkalas). European Choir Games Gothenburg 2019 projektleds av Göteborg & Co i samverkan med Interkultur och Västra Götalandsregionen. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Hitta till Partille Arena

Program

Ankarblom Tårar - Pontus - Mitt i juli - Brännvinspolskan 9 min

Lindmark We can fly 4 min

Mercury We Are The Champions 3 min

Menken Esmeraldas bön (God help the outcasts) 4 min

Kempe Den tid jag har 4 min

Ankarblom Djefvulsdansen 4 min

MacDermot Aquarius / Let The Sunshine In 5 min

Larson Seasons Of Love 3 min

Lopez Let It Go 4 min

May We Will Rock You 3 min

Jacobs Summer Nights 4 min

Pasek You Will Be Found 4 min

Medverkande


Fred Sjöberg dirigent

Annika Herlitz sopran

Solala

Görgen Antonsson riksspelmann

Medverkande körer från European Choir Games Gothenburg kör

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter