Stäng
Meny
fre
6
Dec
Kl 10.00

Flykten

En upplevelse i två akter med Houman Sebghati och hans band Dom fantastiska få

Flykten

En upplevelse i två akter med Houman Sebghati och hans band Dom fantastiska få

Evenemanget är inte längre aktuellt

Musikartisten Houman Sebghati och bandet Dom fantastiska få i den tankeväckande föreställningen Flykten, en upplevelse i två akter för elever och lärare i åk 9 där interaktiv hiphop mynnar ut i en monolog om tabu och acceptans.

Eftermiddagen fortsätter kl 13-15 med ett seminarium för lärare. Det blir en normkritisk dag där kunskapen kring rasism i den svenska skolan lyfts fram. Turnén som reser runt i hela Sverige har som mål att upplysa och utbilda så att alla tillsammans kan jobba för en mer likvärdig skola. Föreläsning och pedagogiskt material erbjuds lärare och skolledare för fortsatt fördjupat arbete på skolorna.

Houman Sebghati är en kritikerrosad svensk hiphop-profil som började sitt arbete i slutet av 1990-talet. Han har jobbat som radiopratare på Sveriges Radio och skådespelare på Riksteatern. Under hösten släpps hans nya album Houman. Utöver musiken är han även legitimerad gymnasielärare i historia och har genom åren arbetat mycket med scenkonst och folkbildning.

Produktionen Flykten är ett samarbete mellan föreningen Inter Sektion, Statens Kulturråd, skolbemanningsföretaget Clockwork. Dagens arrangemang är en samverkan mellan Göteborg Konserthus, Kultur i väst och Göteborgs stad.

Program

10.00-12.00 Konsert och monolog tillsammans med högstadieelever från skolor i Göteborg.
12.00-13.00 Lunch på egen hand.
13.00-15.00 Seminarium för lärare, rektorer samt övrig skolpersonal

På detta seminarie får du sätta dig in i etnisk normkritik och hur rasismen fungerar i skolan. En sammanställd forskning från Örebro Universitet, Uppsala Universitet, Karlstads Universitet och Linnéuniversitetet presenteras där det framgår hur rasism fungerar i praktiken i skolan. Du får på seminariet med dig en handbok som tydliggör och förklarar alla de nya begrepp som tas upp under dagen.

Boka plats här >>

 

Medverkande


Dom fantastiska få


Houman Sebghati Föreläsare


Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!