Göteborgs Konserthus Georg Friedrich Händel Messias

Evenemanget har ägt rum. med Göteborgs Konsertkör

Speltid ca: 2 t 15 min ingen paus Scen: Stora salen Arrangör: Göteborgs Konsertkör
345 kr

Evenemanget har ägt rum

Upplev Halleluja med 200 sångare!

Messias är ett av musikvärldens mest uppskattade och framförda oratorier. I verket samman-ställs en rad berättelser från gamla och nya testamentet, där var och en skildras med barockens transparens och briljans.
Messias uruppfördes den 13 april 1742 i Dublin – då med en kör med 26 gossar och fem manliga solister – och ett år senare var det Londons tur. Verket blev en succé och bidrog starkt till att göra oratorier populära i Europa. Just Messias råkade bli den sista konserten Händel själv besökte före sin död 1759.
Verket blev oerhört populärt; exempelvis vid 100-årsdagen av Händels födelse framför-des verket i Westminster Abbey av 500 körsångare. Under årens lopp lade Händel till nya nummer till virtuosa solister, så en komplett Messias omfattar 68 nummer och tar 2 tim 30 min. Därför stryks alltid en del nummer vid konserter idag. I England uppförs vanligtvis hela del 1 och 2.
Vi framför ett urval av de 68 satserna; bland dem den ikoniska körsatsen Halleluja – i stor fyrstämmig kör, med full orkester och fyra väl etablerade operasolister, i en av landets bästa konsertsalar – en musikupplevelse du inte bör missa!

Medverkande
Matts Johansson dirigent och kormästare
Göteborgs Konsertkörs orkester
Göteborgs Konsertkör

Hilkka Ylinärä, sopran
Anna-Sara Åberg, alt
Conny Thimander, tenor
Pär Fürst Nilsén, bas

 

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang