Oslo, Konserthuset Göteborgs Symfoniker i Oslo Konserthus

Evenemanget har ägt rum. Förtrollande världar med Göteborgs Symfoniker, Santtu-Matias Rouvali dirigent och Valeriy Sokolov violin.

Speltid ca: 2 t 20 min inkl paus

Evenemanget har ägt rum

Denna kväll gästspelar Göteborgs Symfoniker i Oslo Konserthus.

Det är något märkligt med Sibelius musik som inte finns någon annanstans, en känslighet för de innersta nyanserna. Lyssna bara på violinkonsertens inledande toner eller de stratosfäriska flageoletterna i finalen. Han öppnar dörren till okända världar, ljusfyllda rum och horisonter utan slut, med en mästerlig orkesterbehandling där vemodiga stråkar möter kärvt träblås. Och solisten Valery Sokolov är den som har nyckeln till dessa förtrollande världar.

En helt annan livsåskådning möter i Mahlers femte symfoni, utlevande och neurotisk. Från den inledande begravningsmarschens galna trumpet till stormar och dansglädje. Och det berömda adagiettot som går farligt nära sentimentalitetens stup. 70 minuter av allt för den som inte kan få nog.

Program


Paus 25 min


Medverkande
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Göteborgs Symfoniker gästspelar i Oslo
26 maj 18.00

Göteborgs Symfoniker på turné med chefdirigenten Santtu-Matias Rouvali och violinisten Leonidas Kavakos.

Läs mer
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang