Stäng
Meny
ons
24
Nov
Kl 19.30
Flera datum

Screen Symphony

Episk musik från serier som The Handmaid´s Tale, Downton Abbey, The Mandalorian och The Queen´s Gambit med Göteborgs Symfoniker.

Screen Symphony

Episk musik från serier som The Handmaid´s Tale, Downton Abbey, The Mandalorian och The Queen´s Gambit med Göteborgs Symfoniker.

Episk musik från serier som The Handmaid´s Tale, Downton Abbey, Star Wars: The Mandalorian och The Queen´s Gambit med Göteborgs Symfoniker!

Upplev när den storslagna orkestern spelar episk musik ur en rad publiksuccéer vi umgåtts med på våra skärmar. Kvällen bjuder dessutom på en mäktig världspremiär på en ny konsertsvit ur The Mandalorian av svenske Hollywoodkompositören Ludwig Göransson!

Ludwig Göransson en av våra mest framgångsrika kompositörer. Han har belönats med en mängd priser: två Emmys för musiken i Star Wars: The Mandalorian, Golden Globe, Grammy och Oscar för originalmusiken i superhjältefilmen Black Panther, och två Grammys för Childish Gambinos Billboardetta This is America.

Screen Symphony produceras i samarbete med Mikael Carlsson, Soundtracks Live

Program


Rivera Tema ur The Queen's Gambit
2 min


Lane Svit ur Merlin
6 min


Lunn Svit ur Downton Abbey
7 min


Britell Svit ur Succession
5 min


Lamboley La Symphonie de Lupin
5 min


Bowers Svit ur Bridgerton
6 min


Guðnadóttir Vichnaya Pamyat ur Chernobyl
4 min


Beal Svit ur House Of Cards
8 min


Paus
25 min


Broughton / Cottee / McNeely / Debney Svit ur The Orville
14 min


Glass / Leonard-Morgan Tema ur Tales From The Loop
3 min


Beck Svit ur WandaVision
6 min


Richter On The Nature Of Daylight ur The Handmaid's Tale
6 min


Göransson Svit ur The Mandalorian
12 min


Medverkande


Göteborgs Symfoniker

Sedan 2017 är Santtu-Matias Rouvali chefdirigent för Göteborgs Symfoniker - Sveriges Nationalorkester. Han är en av vår tids mest efterfrågade dirigenter och har lett orkestern på framgångsrika turnéer till fyra nordiska huvudstäder samt till Tyskland och Österrike. Orkestern har tidigare gjort hyllade framträdanden på världens mest prestigefyllda scener, bland dem BBC Proms i London och Musikverein i Wien, och ger varje år 100-talet konserter i Göteborgs Konserthus. På gsoplay.se samt via appar erbjuds allt från orkesterkonserter med världsledande dirigenter och solister till kammarkonserter och fantasifulla filmproduktioner. Göteborgs Symfoniker bildades 1905 och består i dag av 109 musiker. Bland viktiga chefdirigenter under senare år finns Gustavo Dudamel och Neeme Järvi. Göteborgs Symfoniker har gjort 100-tals inspelningar som resulterat i ett flertal internationella priser. Senast Sibelius symfonier med Santtu-Matias Rouvali på Alpha Classics som hyllats i branschtidskrifter som Gramophone och Diapason.


Ingar Bergby Dirigent

Ingar Bergby är en av Norges mest framstående orkesterdirigenter med en stor produktion inom klassisk och nutida musik samt cross-overprojekt. Han har profilerat sig som en artist med tydligt formad kraft och ett stort engagemang i sitt arbete. Ingar Bergby föddes 1964 i Sarpsborg och växte upp i en musikalisk familj som var aktiv inom blåsorkestermusiken. Han utbildades till klarinettist för professor Richard Kjelstrup vid Norges Musikhögskola och studerade senare dirigering för professor Karsten Andersen vid samma skola samt för Jorma Panula vid Sibeliusakademin. Ingar Bergby har arbetat med Göteborgs Symfoniker vid sju tillfällen, senast 2015. Han har bland annat dirigerat filmmusikkonserter, Orffs Carmina Burana samt orkesterkonserten på Götaplatsen vid friidrotts-EM 2006.


Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!