Roger Carlsson, slagverkare, står och håller i trumstockar Roger Carlsson, slagverkare, står och håller i trumstockar

Göteborgs Konserthus Stora känslor från då och nu

Evenemanget har ägt rum. Musik av Bruckner och Danielsson med Göteborgs Symfoniker, John Storgårds dirigent, Roger Carlsson slagverk och Lars Danielsson kontrabas.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen
380-540 kr Student 190-270 kr Unga tom 29 år 190-270 kr

Evenemanget har ägt rum

Anton Bruckner skrev slutet på sin grandiosa nionde symfoni samma dag han dog. I Danielssons nyskrivna konsert Schlagwerk är Symfonikernas slagverkare Roger Carlsson solist. John Storgårds dirigerar.

Anton Bruckners omfångsrika och klangligt grandiosa symfonier upphör aldrig att fascinera. Nionde symfonin blev den sista, och han skrev ännu på sista satsen den dag han dog och symfonin lämnades ofullbordad. Det har varit något ödesdigert med att skriva en symfoni nr 9 sedan dess.

Vid den här konserten hör vi också Göteborgs Symfonikers stämledare och slagverkare Roger Carlsson som solist i den nyskrivna konserten Schlagwerk för slagverk, kontrabas och orkester. Kompositör är den mångfacetterade Lars Danielsson, klassiskt skolad cellist och jazzbasist, som också medverkar som solist under kvällens konsert.

Provlyssna

Lär känna det klassiska verket.

Lär känna tonsättaren Lars Danielsson.

Introduktion till konserten

Landa i Stora salen en timme innan konserten börjar och lär dig mer om musiken du strax ska uppleva! Du får berättelserna bakom musiken, kunskap om kompositörerna och egna reflektioner om de klassiska verken. Introduktionen pågår i ca 30 minuter, det är kostnadsfritt och fri placering i salen. Varmt välkommen!

Program


Paus 25 min


Onsdag 8 maj 2024: Evenemanget slutar ca kl 21.30

Medverkande

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 4 2023-2024 7 frågor: Roger Carlsson, slagverkare

Aktuell som solist i Lars Danielssons nya stycke "Schlagwerk"

Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang