Scandinavium Symphonia med Tomas Ledin

Tomas Ledin, Göteborgs Symfoniker och Peter Nordahl i samklang. En unik konsertupplevelse i Scandinavium den 19 augusti!

Speltid ca: 2 t 15 min inkl paus
545-965 kr

Symphonia är en ny sida av Tomas Ledin. 15 av hans älskade sånger tolkade av arrangören och dirigenten Peter Nordahl framförs av Tomas Ledin och Göteborgs Symfoniker. Symphonia betyder ”i samklang” och det är just vad denna unika konsert vill ge – ett nyfiket möte över musikaliska gränser.

Tomas Ledin är med en 50-årig karriär en av Sveriges mest älskade artister och har skapat sånger som för evigt etsat sig fast i musikminnet hos större delen av den svenska befolkningen. Peter Nordahl har en lång rad gränsöverskridande samarbeten bland sina meriter. Tillsammans har de här valt en repertoar bestående av både mer självklara som mindre kända sånger.

”Peter ringde en dag och frågade om jag ville ge mina sånger en ny kontext” säger Tomas. ”Kunde vi tillsammans återupptäcka En del av mitt hjärta, Just Nu, En midsommarnattsdröm och andra låtar i nya musikaliska landskap? Det var en no-brainer, klart jag ville det!”

Projektet Symphonia startade tillsammans med Kungliga Filharmonikerna, som framförde musiken i Stockholms Konserthus i november 2022 tillsammans med Tomas Ledin och Peter Nordahl. Musiken finns även utgiven på skiva.

Den 19 augusti får vi höra resultatet – låt musiken sväva dig ut över oupptäckta landskap!

Konserten arrangeras i samarbete med Live Nation.

Provlyssna

Lär känna albumet Symphonia.

Konserten spelas i Scandinavium

Här hittar du svar på ev frågor om arenan.

Lördag 19 augusti 2023: Evenemanget slutar ca kl 21.15

Medverkande

Göteborgs Symfoniker bildades 1905 och består idag av 109 musiker. Orkesterns bas är Göteborgs Konserthus, funkispärlan vid Götaplatsen som samlat musikälskare sedan 1935. Wilhelm Stenhammar var orkesterns chefdirigent 1907-1922. Han gav Symfonikerna en stark nordisk profil och bjöd in kollegerna Carl Nielsen och Jean Sibelius till orkestern. Under dirigenten Neeme Järvis ledning 1982-2004 gjorde Symfonikerna en rad internationella turnéer samt ett hundratal skivinspelningar och etablerade sig bland Europas främsta orkestrar. 1997 utsågs Göteborgs Symfoniker till Sveriges Nationalorkester. Sedan säsongen 2017-2018 är Santtu-Matias Rouvali chefdirigent för Göteborgs Symfoniker. Sedan säsongen 2019-2020 är Barbara Hannigan förste gästdirigent. Under åren 2019-2022 var även Christoph Eschenbach förste gästdirigent – tillsammans bildade de en stark treklöver bestående av tre helt olika konstnärer. Vi är också en stolt partner till sopranen Barbara Hannigans mentorsprogram Equilibrium med fokus på unga sångare i början av deras karriär. Sten Cranner är VD och konstnärlig chef, Gustavo Dudamel hedersdirigent och Neeme Järvi chefdirigent emeritus. Orkesterns huvudman är Västra Götalandsregionen. Göteborgs Symfoniker samarbetar regelbundet med dirigenter som Herbert Blomstedt, Joana Carneiro, Jukka-Pekka Saraste, Christian Zacharias och Anja Bihlmaier.

Peter Nordahl dirigent

Tomas Ledin sång

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Nationaldags-konserten
6 jun 14.00

Njut av en eftermiddag i ett grönskande Slottsskogen till tonerna av Göteborgs Symfoniker med presentatör Tomas von Brömssen, dirigent Johannes Gustavsson, Barbara Hannigan sopran, Inez Karlsson cello och gäster. Vi hälsar också våra nya göteborgare välkomna i Göteborgs stads medborgarskapsceremoni!

Läs mer
Kontrabasisten Jenny Rydeberg spelar på sitt instrument i ett rött sammetsrum

Ge ditt liv konsertmagi!

Ett abonnemang i Göteborgs Konserthus ger dig oförglömliga upplevelser och rabatterat biljettpris. Dessutom många andra att dela upplevelserna med.

Abonnemang 2023-2024