Scandinavium Symphonia med Tomas Ledin

Evenemanget har ägt rum. Tomas Ledin, Göteborgs Symfoniker och Peter Nordahl i samklang. En unik konsertupplevelse i Scandinavium den 19 augusti!

Speltid ca: 2 t 15 min inkl paus
545-965 kr

Evenemanget har ägt rum

Symphonia är en ny sida av Tomas Ledin. 15 av hans älskade sånger tolkade av arrangören och dirigenten Peter Nordahl framförs av Tomas Ledin och Göteborgs Symfoniker. Symphonia betyder ”i samklang” och det är just vad denna unika konsert vill ge – ett nyfiket möte över musikaliska gränser.

Tomas Ledin är med en 50-årig karriär en av Sveriges mest älskade artister och har skapat sånger som för evigt etsat sig fast i musikminnet hos större delen av den svenska befolkningen. Peter Nordahl har en lång rad gränsöverskridande samarbeten bland sina meriter. Tillsammans har de här valt en repertoar bestående av både mer självklara som mindre kända sånger.

”Peter ringde en dag och frågade om jag ville ge mina sånger en ny kontext” säger Tomas. ”Kunde vi tillsammans återupptäcka En del av mitt hjärta, Just Nu, En midsommarnattsdröm och andra låtar i nya musikaliska landskap? Det var en no-brainer, klart jag ville det!”

Projektet Symphonia startade tillsammans med Kungliga Filharmonikerna, som framförde musiken i Stockholms Konserthus i november 2022 tillsammans med Tomas Ledin och Peter Nordahl. Musiken finns även utgiven på skiva.

Den 19 augusti får vi höra resultatet – låt musiken sväva dig ut över oupptäckta landskap!

Konserten arrangeras i samarbete med Live Nation.

Provlyssna

Lär känna albumet Symphonia.

Konserten spelas i Scandinavium

Här hittar du svar på ev frågor om arenan.

Lördag 19 augusti 2023: Evenemanget slutar ca kl 21.15

Medverkande


Peter Nordahl dirigent

Tomas Ledin sång

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang