Göteborgs Konserthus Jemens hemliga sånger

Evenemanget har ägt rum. Kvinnosånger på arabiska framförda av en man med Kvartetten Gulaza från Israel.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
190-260 kr Student 95-130 kr

Evenemanget har ägt rum

Gulaza är kvartetten från Israel med sånger på arabiska. Sångerna från Jemen sjungs traditionellt i hemlighet av kvinnor som tvingats in i äktenskap. I Gulazas tolkningar sjungs sångerna lidelsefullt och öppet av en man.

Hos de jemenitiska kvinnorna finns än i dag en stark tradition av sånger som förmedlats mellan mor och dotter i århundraden. Sångerna som rymmer mystik, religiositet och längtansfull poesi har sällan, eller aldrig, nått utanför den slutna kvinnliga sfären.

Gulazas sångare Igal Mizrahi uppvuxen i en judisk-jemenitisk kultur. Han fascinerades tidigt av den dolda världen och har ägnat flera år att studera de traditionella sångerna. I Gulazas tolkningar kombineras orientaliska stränginstrument och slagverk med cello och gitarr. Musiken och den frontande Igal Mizrahi, iklädd traditionell jemenitsk kvinnodräkt, skapar en dramatik som tar med publiken in i en fängslande värld av bön, passion, dans, kärlek och längtan efter frihet.

Kom i stämning inför konserten

DJ Said från Worldmusic Oasis spelar skivor i foajén före konserten och baren öppnar kl 18.30. Ta med alla dina vänner och kom!

Världen i Konserthuset

I abonnemanget Världen i Konserthuset hittar du fyra handplockade konserter med traditionell folkmusik, modernt etnosväng och gränslösa kombinationer som sjuder av energi. DJ Said från Worldmusic Oasis spelar i foajén före konserterna så att vi är laddade när musikerna drar igång!

Medverkande

Igal Mizrahi sång

Leat Sabbah cello

Yair Hashachar gitarr

David Dagmi n´goni, percussion

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i bloggen

11 april 2019 Här möts hela världen

Vi vill bjuda publiken på musik de inte visste att de tycker om.

Läs mer i konsertmagasinet

Nr 3 2019-2020 Gulaza – de hemliga sångerna blev hans väg

Möt mannen som bryter alla normer

Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter