Karin Frölén och Ulf Esborn står framför ett blått draperi Karin Frölén och Ulf Esborn står framför ett blått draperi

Göteborgs Konserthus Håll alla dörrar öppna – En hyllning till Barbro Hörberg

Evenemanget har ägt rum. Barbro Hörberg sjöng för de svaga och utsatta. Hon hade ögon känsliga för grönt.

Speltid ca: 1 t 30 min ingen paus Scen: Stenhammarsalen Arrangör: Ulf Esborn AB
350 kr

Evenemanget har ägt rum

Artisten och låtskrivaren Barbro Hörberg är en del i den svenska folksjälen. Med sina sånger och varma ömsinta texter lämnade hon ett avtryck som förändrat människors hjärtan.

Så här sammanfattar journalisten Petter Karlsson:
”Barbro Hörberg sjöng för de svaga och utsatta. Hon hade ögon känsliga för grönt. Men också för uteliggare, mobboffer och kvinnor som blivit lika svikna som hon själv. När Barbro Hörberg dog i cancer i mitten av 1970-talet, miste Sverige en vissångare som gav röst åt samhällets olycksbarn och dottern Liza en mamma som var bättre på kärlek än på rutiner.”

 

I en scenisk konsert med Karin Frölén och Ulf Esborn trio möter vi Barbro Hörbergs sånger och liv med vår tids ögon. Mycket av det Barbro drömde om har blivit verklighet. Samtidigt har många förhoppningar inte alls uppfyllts. Det som inte har förändrats sen dess är människors längtan efter det som gör livet värt att leva. Barbro Hörbergs sånger är därför lika aktuella idag. ”Med ögon känsliga för grönt” och ”Gamla älskade barn” är ett par exempel på hennes sånger.

 

Karin Frölén
Skådespelare, sångerska och pedagog. Är utbildad på Kungl. Musikhögskolan (KMH) i Stockholm och Teater- och Operahögskolan i Göteborg. Har arbetat på Kungliga Operan, Helsingborgs Stadsteater och Folkoperan. Välkänd för sina konsertprogram och musikaliska artistporträtt.

 

Ulf Esborn
Pianist och multimusiker. Med rötter i Alingsås. Arbetar till vardags som körledare, kyrkomusiker, pianoentertainer, kapellmästare, dirigent och med olika studioproduktioner. Är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg. Aktiv tillsammans med många stora artister, som det långa samarbetet med saxofonisten Johan Stengård och som medlem av TV-bandet Jazzgossarna och dansbandet Bhonus.

 

Håll alla dörrar öppna
En av Barbro Hörbergs odödliga sånger har gett namn åt föreställningen. Den skrevs 1975 då hon var dödsmärkt av sin cancer-sjukdom. Budskapet är tydligt:
Lås inte dörren om dej och tro att livet ska bjuda dig på lycka och spänning.
Nej ”Håll alla dörrar öppna, för nyfiken vill jag inte dö.”

 

Medverkande:
Karin Frölén – sång och berättande
Ulf Esborn – kapellmästare, sång, piano, dragspel
Lennart Esborn – cello, bas
John Esborn – gitarr

Vill du lyssna mer?
Spotify

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang