Scandinavium Harry Potter och fången från Azkaban™ in concert

Evenemanget har ägt rum. Se filmen med livemusik av Göteborgs Symfoniker i Scandinavium!

Speltid ca: 3 t 15 min inkl paus
445-845 kr Barn 295 kr

Evenemanget har ägt rum

Återupplev magiken hos din favorittrollkarl i Harry Potter och fången från Azkaban™ i augusti 2022. Den rafflande berättelsen från den tredje delen ur den klassiska sagan ackompanjeras av livemusik med Göteborgs Symfoniker medan Harry flyger över den stora filmduken.

Denna konsert presenterar filmen Harry Potter och fången från Azkaban™ högupplöst på en jätteduk i Scandinavium medan Göteborgs Symfoniker spelar John Williams oförglömliga musik live. Återupplev varje magiskt ögonblick när musiken ger liv åt en berättelse som har förtrollat världen.

Filmkonserten ges i Scandinavium, som också kan svara på ev frågor om arenan. Insläpp till arenan kl 16.30. Filmen är på engelska, med svenska undertexter.

Köpt biljett till 2020 och 2021 gäller även 2022

Evenemanget är flyttat två gånger, köpt biljett till de planerade datumen 2020 och 2021 gäller till det nya datumet 2022. Om du inte kan gå det nya datumet vänligen fyll i Ticketmasters återbetalningsformulär senast 14 juli 2021.

Som följd av Folkhälsomyndighetens beslut angående folksamlingar är det inte möjligt att genomföra evenemanget som planerat den 14 augusti 2021 och flyttas därför fram till den 20 augusti 2022. Köpt biljett för 2020 och 2021 gäller till det nya datumet.

Vid eventuella frågor vänligen kontakta Ticketmaster +46 (0)771-70 70 70

WIZARDING WORLD and all related trademarks, characters, names, and indicia are © & ™ Warner Bros. Entertainment Inc. Publishing Rights © JKR. (s22)

Program

Williams Harry Potter och fången från Azkaban 2 t 50 min

Medverkande

Sedan 2017 är Santtu-Matias Rouvali chefdirigent för Göteborgs Symfoniker - Sveriges Nationalorkester. Han är en av vår tids mest efterfrågade dirigenter och har lett orkestern på framgångsrika turnéer till fyra nordiska huvudstäder samt till Tyskland och Österrike. Orkestern har tidigare gjort hyllade framträdanden på världens mest prestigefyllda scener, bland dem BBC Proms i London och Musikverein i Wien, och ger varje år 100-talet konserter i Göteborgs Konserthus. På gsoplay.se samt via appar erbjuds allt från orkesterkonserter med världsledande dirigenter och solister till kammarkonserter och fantasifulla filmproduktioner. Göteborgs Symfoniker bildades 1905 och består i dag av 109 musiker. Bland viktiga chefdirigenter under senare år finns Gustavo Dudamel och Neeme Järvi. Göteborgs Symfoniker har gjort 100-tals inspelningar som resulterat i ett flertal internationella priser. Senast Sibelius symfonier med Santtu-Matias Rouvali på Alpha Classics som hyllats i branschtidskrifter som Gramophone och Diapason.

Timothy Henty dirigent

Kören grundades 1917 av kusinerna Elsa och Wilhelm Stenhammar. Elsa Stenhammar var en av de drivande krafterna i sekelskiftets körliv i Göteborg och blev körens första repetitörDen 8 december 1917 debuterade kören i Beethovens Körfantasi med Wilhelm Stenhammar som solist vid flygeln. Som landets äldsta symfoniska kör kunde man 2017 fira sitt 100-årsjubileum med en stor festkonsert där såväl Mozart och Brahms som Stenhammar, Elfrida Andrée och Björn & Benny stod på programmet. Göteborgs Symfoniska kör är en ideell förening som är knuten till Göteborgs Symfoniker. Kören medverkar i konserter och föreställningar i såväl orkesterns som i egen regi. Musiken blir därför blandad och repertoaren omfattande. Göteborgs Symfoniska Kör har medverkat vid konserter i bland annat Royal Albert Hall och i Canterbury Cathedral i England samt deltagit med Göteborgs Symfoniker i den årliga musikfestivalen på Kanarieöarna och på en turné till Kina. Tillförordnade kormästare är Eric Choate och Maria Forsström.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 2 2020-2021 Musiken i mitt liv: Sonya Dahlberg Langert

I Podiets artikelserie Musiken i mitt liv berättar de medverkande – allt från musiker till hängivna lyssnare och konsertbesökare – om musiken och dess betydelse i deras liv. Här möter vi 10-åriga abonnenten Sonya Dahlberg Langert.