Göteborgs Konserthus Helge Lien Trio

Evenemanget har ägt rum. Nefertiti på Konserthuset: Helge Lien piano, Mats Eilertsen bas, Per Oddvar Johansen trummor

Speltid ca: 1 t 30 min inkl paus Scen: Stenhammarsalen
290-370 kr Student 145-185 kr

Evenemanget har ägt rum

Det har sagts att Helge Lien Trio har en alldeles speciell förmåga att trollbinda sin publik. Med deras tolkning av begreppet kammarjazz har de spelat sig rakt in i hjärtat på en lyssnarskara som konstant ökar i antal.

Lyriskt, melankoliskt men också rytmiskt och humoristiskt – Helge Lien Trio ger oss stora kontraster som på ett smakfullt vis hålls ihop till en sammansvetsad enhet av dessa skickliga musiker.

Helge Lien är född i Moelv i Norge. Hans delikata pianospel – som hittar inspiration i Bill Evans lyrism, Keith Jarretts uppfinningsrikedom och Brad Mehldaus subtila uttryck – har givit honom internationellt erkännande. Publiken i Göteborgs Konserthus mötte honom i E.S.T. Symphony hösten 2017, en drömlik odyssé över låtarna från Esbjörn Svensson Trio.

Kärnan för Helge Liens kreativitet har sedan 20 år tillbaka alltid varit hans egen trio som under åren hunnit ge ut hela nio internationella album och gjort otaliga turnéer i Japan, Kanada, Sydkorea, Europa och Skandinavien. En trio i världsklass! Äntligen i konsertserien Nefertiti på Konserthuset.

Nefertiti på Konserthuset

I konsertserien Nefertti på Konserthuset hittar du jazz och gränsöverskridande musik med internationella stjärnor i ett tätt och nära format. Konserterna arrangeras i samarbete med jazzklubben Nefertiti. Spellistan är laddad med artisterna som gästar oss säsongen 2018-2019.

 

Medverkande

Helge Lien piano

Mats Eilertsen bas

Per Oddvar Johansen trummor

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 4 2018-2019 Helge Lien Trio

Finstämd och stämningsskapande jazz

Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter