Göteborgs Konserthus INSTÄLLT: Hur jag dog

Evenemanget har ägt rum. En omskakande och gripande kväll med Niklas Ekdal.

Speltid ca: 2 t 30 min ingen paus Scen: Stenhammarsalen Arrangör: Atikko AB
380-450 kr

Evenemanget har ägt rum

”En mulen novemberdag tar jag hissen från vindsvåningen på Södermalm ner till källaren. I handen: datorväska med en liter naturell yoghurt av utgånget datum, något dussin pillerburkar, allt giftigt som går att hitta i medicinskåpet.

Sju trappor upp har jag ett liv, visserligen femtio år gammalt men bättre än något jag kunde drömma om som liten. Jag har tre sköna barn med en kvinna som fortfarande älskar mig. Jag har hållit hjärtat och hjärnan igång under ett långt yrkesliv, från Vimmerby Tidning till Dagens Nyheter, från manuell skrivmaskin till TV och internet. Jag har sett nästan hela världen. Skakat hand med tiggare och presidenter. Tagit stora risker men haft mer tur än otur, skrapat ihop mer pengar än jag kan göra av med, har fler vänner än jag hinner träffa.
Mitt liv står på topp. Nu ska jag dö.”
– Ur boken ”Hur jag dog” av Niklas Ekdal.

Niklas Ekdals föreläsning ”Hur jag dog” är en omskakande och kompromisslös skildring av ett självmordsförsök och vägen tillbaka till livet. Det är också en uppväxtskildring där Niklas tar åhörarna på en resa från barndomen i Kisa på 60-talet till livet som framgångsrik skribent och älskad familjefar. Med journalistisk skarpsinne lyfter han blicken och undersöker självmordets roll i en civilisation med både bipolära och suicidala drag.

Välkommen till en kväll du inte vill missa!

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter