Göteborgs Konserthus Irane Man

Evenemanget har ägt rum. Homyoun Shajarian, Tahmoures pournazeri, Sohrab Pournazeri

Speltid ca: 1 t 30 min ingen paus Scen: Stora salen Arrangör: Riksteatern
350-500 kr Student 250 kr

Evenemanget har ägt rum

Homayoun Shajarian är en av de allra främsta persiska klassiska sångarna och dessutom en lysande instrumentalist. Vid den här konserten bjuds vi på en mix av klassisk persisk och västerländsk musik, arrangerad och komponerad av bröderna Sohrab och Tahmoures Pournazeri som också medverkar i bandet.

Homayoun växte upp i en välkänd musikerfamilj. Hans pappa är Mohammad Reza Shajarian, legendarisk mästare i den traditionella persiska sångtekniken. Som femåring började Homayoun studera tombak, en persisk handtrumma, och senare kamanche som är orientalisk spikfiol. Kamanche var också hans huvudinstrument under studietiden på Musikkonservatoriet i Teheran. Den traditionella sångtekniken lärde han från 10-års ålder av sin pappa Mohammad Reza, och han har även medverkat på pappans internationella turnéer, både på tombak och som sångare.
Homayoun har gästat många internationella scener och festivaler tillsammans med sitt band, till exempel Kölner Philharmonie, World Music Institute i New York, Paris Theatre och Fez Festival i Marocko. Han har också gett ut flera album i eget namn.

Konserten är ett samarbete mellan Riksteatern och Göteborgs Konserthus

https://boka.konserthuset.se/WEBPAGES/EntaWebHtmlSeatPlan/HtmlSeatPlan.aspx

 

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter