Kvinna i blå blus framför en orgel. Kvinna i blå blus framför en orgel.

Göteborgs Konserthus Söndag med virtuos orgel

Evenemanget har ägt rum. Upplev konserthusorgelns 9000 pipor med kanadensiska konsertorganisten Isabelle Demers vid spelbordet i samband med Göteborgs Internationella Orgelfestival 2023.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora salen
340-500 kr Student 170-250 kr Unga tom 29 år 170-250 kr

Evenemanget har ägt rum

Vi välkomnar åter den kanadensiska konsertorganisten Isabelle Demers, en uppfinningsrik och hett efterfrågad solist i USA och Kanada. Konserten ges i samband med Göteborgs Internationella Orgelfestival 2023, där temat är EKON – i musik, kultur, historia och samhälle.

Senast Isabelle Demers var här utmanade hon Konserthusets stora Rieger-orgel på både Bach och Stravinsky. Nu blir det tre kvinnor som står i fokus. På programmet står musik av Göteborgs egen orgelstjärna vid förra sekelskiftet, Elfrida Andrée, samt av franska Nadia Boulanger, en av de mest betydelsefulla lärarna inom komposition i modern tid.

Som avslutning blir det kärlek och dramatik när Isabelle Demers spelar sin egen transkription av Prokofjevs berömda balettsvit Romeo och Julia.

Bara att åka med och låta klangerna från de 9 000 orgelpiporna genljuda rummet.

Instrumentens drottning

Orgeln kallas ”instrumentens drottning” och det av en god anledning: inget annat akustiskt instrument är så variationsrikt i klang och dynamik, från den allra svagaste, ensamma ton till massiva ackord som får det att vibrera i golv och väggar. Häng med in i det fascinerande instrumentet tillsammans med Hans Davidsson!

Provlyssna

Lär känna Isabelle Demers.

Lär känna Elfria Andrée, Göteborgs egen orgelstjärna vid förra sekelskiftet.

Program

Elfrida Andrée Sonat för orgel

Laurin Preludium och fuga i G-dur 7 min

N Boulanger ur Tre improvisationer 6 min

Reger Fantasi och fuga över B-A-C-H 18 min

Paus 25 min

J S Bach Kromatisk fantasi och fuga i d-moll 12 min

Prokofjev ur Romeo och Julia 22 min

Söndag 22 oktober 2023: Evenemanget slutar ca kl 17.00

Medverkande


Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang