Åtta personer står i ett industriområde Åtta personer står i ett industriområde

Göteborgs Konserthus James Yorkston & Nina Persson

Samarbeten som ser bra ut på papperet är dock inte alltid lyckosamma i praktiken men i det här fallet är kemin obestridlig.

Scen: Stenhammarsalen Arrangör: KB West
395 kr
Den skotska folkmusikern James Yorkston vet hur man väljer sina samarbetspartnerns. Four Tets Kieran Hebden, Alexis Taylor från Hot Chip, Cocteau Twins bassist Simon Raymonds och nu, på det nyligen släppta albumet ’The Great White Sea Eagle’, Nina Persson.

Samarbeten som ser bra ut på papperet är dock inte alltid lyckosamma i praktiken men i det här fallet är kemin obestridlig. Yorkstons stillsamma, organiska musik och Perssons följsamt sökande röst bygger tillsammans med det böljande storbandet Second Hand Orchestra en värld som är lika vackert levande som eftertänksamt sorligt. Och likt Yorkstons förra album ’The Wide, Wide, River’ så sållar sig ’The Great White Sea Eagle’ till en av de senaste årens allra bästa och mest angelägna folkalbum.

Vi har nu glädjen att meddela att Nina Persson och James Yorkston har beslutat att ta sitt musikaliska samarbete till scenen. Vi ses i Stenhammarsalen i vår!

 

Åldersgräns: 13 år

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret