Göteborgs Konserthus John Prine

Evenemanget har ägt rum. För första gången i Göteborg

Speltid ca: 2 t 30 min inkl paus Scen: Stora salen Arrangör: Luger & Pustervik
450 kr

Evenemanget har ägt rum

För första gången någonsin kommer John Prine till Göteborg och han tar med sig ett riktigt bra band, lyckan är total för oss på Pustervik, John Prine är för oss vad Påven är för Katolikerna.

Den kultförklarade countryartisten John Prine kommer till Sverige i april för två efterlängtade spelningar i Stockholm och Göteborg, med hyllade nya albumet For Better, Or Worse i ryggen. Biljettsläpp torsdag 3 november klockan 10.00.

John Prine släppte sitt självbetitlade debutalbum 1971 efter att ha upptäckts av Kris Kristofferson, och har genom karriären hyllats som en av sin generations största låtskrivare – och kan räkna låtskrivargenier som Bob Dylan, Bruce Springsteen och Roger Walters till sina fans. Efter succén med debutalbumet släppte Prine ytterligare fem studioalbum under sjuttiotalet och sedan dess har Prine fortsatt att släppa musik och turnera. 1984 startade han det egna skivbolaget Oh Boy Records, han har jobbat med artister som Lucinda Williams och Emmylou Harris och hans fått sin musik tolkad av bland andra Johnny Cash, Norah Jones och The Everly Brothers. Samtidigt har han inspirerat flera generationer av artister – bland annat det senaste decenniets indiefolkvåg där bland annat Bon Iver, The Avett Brothers, Conor Oberst och My Morning Jacket har bekänt sig som fans.

Den 30 september släppte John Prine sitt senaste studioalbum For Better, Or Worse, och på albumet samarbetar Prine med nutida countrystorheter som Amanda Shires, Kacey Musgraves och Iris Dement. I april står en av country- och folkmusikens viktigaste artister på svensk scen, lika vital och nödvändig som någonsin.

 

19.30 Support Amanda Shires

20.00 Paus

20.30 John Prine

Nedladdningsbara filer
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter