Göteborgs Konserthus Kathrine Windfeld Big Band

Evenemanget har ägt rum. Nefertiti på Konserthuset: en mycket spännande nykomling på den skandinaviska jazzscenen med sitt "dream team".

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
290-370 kr Student 145-185 kr

Evenemanget har ägt rum

Pianisten och kompositören Kathrine Windfeld, född i Danmark, anses vara en av de mest spännande nykomlingarna på den skandinaviska jazzscenen just nu. Hennes mångsidighet som musiker och personliga spelstil har resulterat i flera prestigefulla utmärkelser, trots hennes ringa ålder.

Det var 2014 som Kathrine Windfelds entusiasm för storbandsjazz fick henne att skapa ett ”dream team” på 15 skickliga musiker från Danmark, Norge, Sverige och Polen. Sedan dess har lovorden haglat över Kathrine och hennes superhippa storband.

Deras debutalbum Aircraft vann en dansk Grammy i kategorin ”New Jazz Artist of the Year” och 2017 släpptes deras andra album Latency, också den kritikerrosad och omskriven i Jazzwise – en av Europas främsta jazzmagasin.

Kathrine Windfelds enastående kompositioner och arrangemang tycks inte nå några gränser i kreativitet och hon spås gå en lysande framtid till mötes. Vilken lyckträff att hon tittar förbi oss i konsertserien Nefertiti på Konserthuset.

Nefertiti på Konserthuset

I konsertserien Nefertti på Konserthuset hittar du jazz och gränsöverskridande musik med internationella stjärnor i ett tätt och nära format. Konserterna arrangeras i samarbete med jazzklubben Nefertiti. Spellistan är laddad med artisterna som gästar oss säsongen 2018-2019.

Medverkande

Kathrine Windfeld Big Band

Kathrine Windfeld piano

André Bak trumpet

Rolf Thofte Sørensen trumpet

Magnus Oseth trumpet

Göran Abelli trombon

Mikkel Aagaard trombon

Anders Larson trombon

Jakob Lundbak saxofon

Jakub Wiecek saxofon

Roald Elm Larsen saxofon

Ida Karlsson saxofon

Toke Reines saxofon

Viktor Sandström gitarr

Johannes Vath bas

Henrik Holst Hansen trummor

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 3 2018-2019 Kathrine Windfeld Big Band

Storbandsmusikern och bandledaren Kathrine Windfeld berättar om arren och låtarna.

Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang