Göteborgs Konserthus Klassisk kuriosa: Slagverkstan

Möt musikern med orkesterns största verktygslåda – slagverkaren. En bullrig föreläsning om klassisk musik med Johannes Gustavsson dirigent, och slagverkare från Göteborgs Symfoniker. Kaffe och smörgås ingår i priset.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
240-300 kr

Möt musikern med orkesterns största verktygslåda – slagverkaren. Och vilka redskap och maskiner har tonsättare dragit nytta av genom musikhistorien? En bullrig föreläsning om klassisk musik som sätter dig i självsvängning. Med Johannes Gustavsson dirigent, och slagverkare från Göteborgs Symfoniker.

 

Tisdag 23 april 2024: Evenemanget slutar ca kl 20.00

Medverkande

Som en av Sveriges ledande dirigenter förfogar Johannes Gustavsson över ett brett register och dirigerar både symfonisk repertoar och operarepertoar tillsammans med flera av de ledande skandinaviska orkestrarna och operahusen. Han dirigerar regelbundet orkestrar som Göteborgs Symfoniker, Oslo filharmoniker, Sveriges Radios Symfoniorkester och Helsingfors stadsorkester. Som ivrare för nutida musik har Johannes Gustavsson dirigerat ett 50-tal uruppföranden av nyskrivna nordiska orkesterverk. Johannes Gustavsson har mottagit flera utnämningar och priser. Han var den förste mottagaren av både Svenska dirigentpriset och Herbert Blomstedts stipendium. Han har även vunnit priser i Soltitävlingen samt Frankfurt- och Toscaninitävlingarna i Parma och Taormina i Italien. Han var chefsdirigent hos Wermland Opera åren 2015-2021 samt vid Uleåborg Symfoniorkester fram till 2021. Johannes Gustavsson dirigerade även Göteborgs Symfoniker på den Grammisvinnande inspelningen Aulin, Moberg, Andrée: Orchestral Works som gjordes i augusti 2020.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Kontrabasisten Jenny Rydeberg spelar på sitt instrument i ett rött sammetsrum

Ge ditt liv konsertmagi!

Ett abonnemang i Göteborgs Konserthus ger dig oförglömliga upplevelser och rabatterat biljettpris. Dessutom många andra att dela upplevelserna med.

Abonnemang 2023-2024