Göteborgs Konserthus Musik och andlighet

Evenemanget har ägt rum. Lär dig mer om klassisk musik i föreläsningsserien Klassisk kuriosa. Följ musikens väg till andliga världar från Messiaens himlafärd, till Ida Mobergs tonsättning av det buddhistiska nirvana. Föreläsare: Magdalena Fronczak.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
220-280 kr kr inkl fika

Evenemanget har ägt rum

Lär dig mer om klassisk musik i avspända föreläsningar där du får berättelserna bakom musiken, kunskap om kompositörerna och reflektioner från scen och salong i en skön mix. Varje tillfälle av Klassisk kuriosa gästas av en dirigent eller en musiker ur Göteborgs Symfoniker som ger dig en unik inblick i detaljerna bakom musiken. Kaffe och smörgås ingår i priset.

Många är de som skildrat andligheten genom musiken. Det övermänskliga klingar genom Messiaens himlafärd, Stravinskys psalmer och den katolske Bruckners väldiga symfonihyllningar till Gud, men hörs också i Hildegard av Bingens musikdramatiska konversationer mellan det himmelska och det djävulska, ekar från det överraskande livliga musiklivet i italienska kloster på 1600-talet och når oss via Ida Mobergs antroposofiska tonsättning av det buddhistiska nirvana. Denna tisdag följer vi musikens väg till andliga världar. Föreläsare är Magdalena Fronczak, producent på Göteborgs Symfoniker. Hon står bland annat bakom den grammisbelönade skivan Aulin, Moberg, Andrée: Orchestral Works och är också skribent och bloggare med fokus på kvinnliga tonsättare i historien.

Provlyssna

Lär känna kompositörerna.

Tisdag 21 mars 2023: Evenemanget slutar ca kl 20.00

Medverkande

Magdalena Fronczak föreläsare


Ulrika Davidsson

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang