Göteborgs Konserthus Vatten

Evenemanget har ägt rum. Lär dig mer om klassisk musik i föreläsningsserien Klassisk kuriosa. Denna tisdag är temat vatten - Debussy avtecknade havsvågor och snö, och strilande fontäner skildras målande av Liszt och Ravel. Föreläsare: Camilla Lundberg.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
220-280 kr kr inkl fika

Evenemanget har ägt rum

Lär dig mer om klassisk musik i avspända föreläsningar där du får berättelserna bakom musiken, kunskap om kompositörerna och reflektioner från scen och salong i en skön mix. Varje tillfälle gästas av en dirigent eller en musiker ur Göteborgs Symfoniker som ger dig en unik inblick i detaljerna bakom musiken. Kaffe och smörgås ingår i priset.

Denna tisdag är temat för Klassisk kuriosa vatten, självklart och underbart uppfriskande. Debussy avtecknade saltstänkta havsvågor och steg i snön, och strilande fontäner skildras målande av Liszt och Ravel. Föreläsare är Camilla Lundberg, tidigare musikchef på Sveriges Television och idag verksam som kultur- och musikskribent. Hon hörs bland annat i Klassiska Podden på Sveriges Radio.

Provlyssna

Lär känna kompositörerna.

Tisdag 7 februari 2023: Evenemanget slutar ca kl 20.00

Medverkande

Camilla Lundberg föreläsare

Juan Zurutuza piano

Adam Jondelius bas

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 1 2022-2023 7 frågor: Camilla Lundberg

Göteborgs Symfoniker har nöjet att presentera Camilla Lundberg som en av värdarna för Klassisk Kuriosa säsongen 2022-2023.

Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter