Göteborgs Konserthus Familjekonsert abonnerad av Volvo

Evenemanget har ägt rum. I ditt öra - ett allkonstverk med bild, animation och musik framförd av Göteborgs Symfoniker.

Speltid ca: 45 min Scen: Stora salen

Evenemanget har ägt rum

Under föreställningen I ditt öra får vi på film ta del av andras upplevelser av musiken – samtidigt som vi givetvis lämnar plats åt egna upplevelser och funderingar till tonerna av den mäktiga orkestern.

Vad ser du när du lyssnar på musik? Vad tänker du? Känner du? Låt oss öppna öronen tillsammans och och låta alla våra sinnen ta del av det märkliga som är Musik. I ditt öra är ett allkonstverk med bild, animation och livemusik framförd av Göteborgs Symfoniker, med klassiska pärlor av Richard Strauss, Grieg, Copland med flera.

Volvo är stolt partner till alla Göteborgs Symfonikers barn- och familjekonserter. 

Program

Beethoven Pianosonat nr 13 5 min

R Strauss Inledning till Also sprach Zarathustra 2 min

Grieg Solveigs sang 5 min

Sjostakovitj Vals ur Svit nr 1 för jazzorkester 3 min

Morricone Gabriel's Oboe 3 min

Brahms Ungersk dans nr 5 3 min

Ives Hallowe'en 2 min

Grieg I bergakungens sal ur Peer Gynt 3 min

Albinoni Adagio 5 min

Copland Fanfare for the Common Man 3 min

Medverkande

"En av världens mest formidabla orkestrar" skrev The Guardian om Göteborgs Symfoniker som har turnerat i USA, Europa, Japan och Fjärran östern samt gästspelat i de viktigaste konserthusen och på de stora festivalerna runt om i världen. Från och med hösten 2017 är Santtu-Matias Rouvali orkesterns chefdirigent. Han ledde nyligen orkestern på en framgångsrik turné till fyra nordiska länder. 2019 får han sällskap av två förste gästdirigenter: Barbara Hannigan och Christoph Eschenbach. 2015 gjorde Göteborgs Symfoniker framgångsrika turnéer till Kina och Tyskland med förste gästdirigenten Kent Nagano och 2017 en Europa-turné med Marc Soustrot. Orkestern ger varje år 100-talet konserter i Göteborgs Konserthus, berömt för sin fina akustik, och erbjuder digitala livekonserter på gsoplay.se samt via appar. Göteborgs Symfoniker är en del av Västra Götalandsregionen och ger varje år 100-talet konserter i Göteborgs Konserthus som är berömt för sin fina akustik. Orkestern bildades 1905 och består idag av 109 musiker. Wilhelm Stenhammar, landets store tonsättare under 1900-talets början, var orkesterns chefdirigent 1907-1922. Han gav tidigt orkestern en stark nordisk profil och bjöd in kollegerna Carl Nielsen och Jean Sibelius till Göteborgs Symfoniker. Efter Stenhammar kom viktiga chefdirigenter som Tor Mann, Sergiu Comissiona, Sixten Ehrling och Charles Dutoit. Under dirigenten Neeme Järvis ledning 1982-2004 gjorde Symfonikerna en rad internationella turnéer samt ett 100-tal skivinspelningar och etablerade sig bland Europas främsta orkestrar. Detta ledde till att Göteborgs Symfoniker 1997 utsågs till Sveriges Nationalorkester. Under fem år som orkesterns chefdirigent 2007-2012 framträdde Gustavo Dudamel med Göteborgs Symfoniker bland annat vid BBC Proms och i Musikverein i Wien. Långvariga samarbeten med skivbolagen Deutsche Grammophon och svenska BIS har resulterat i fler än hundra skivor. Under senare tid har Göteborgs Symfoniker gjort ett flertal inspelningar för Chandos, bland annat en cykel med Kurt Atterbergs samlade symfonier med Neeme Järvi som dirigent. Flera av Richard Strauss stora orkesterverk har spelats in med Kent Nagano och givits ut på Farao Classics: Ein Heldenleben, Tod und Verklärung och En alpsymfoni.

Daniela Musca dirigent

Jan "Fobbe" Forsberg filmare, kreatör

Tobias Lind animatör

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret