Göteborgs Konserthus Late night: Orgelimpro i gamingvärlden

En audiovisuell upplevelse med orgelimprovisation till rörlig bild med organisten Hampus Lindwall, i samarbete med GAS-festivalen och Göteborgs Orgelfestival.

Speltid ca: 1 t Scen: Stora salen
210-290 kr Student 105-145 kr

När höstmörkret sänkt sig bjuder den Parisbaserade organisten Hampus Lindwall på nattkonsert i Stora salen. Kom och känn rummet vibrera i en audiovisuell upplevelse med orgelimprovisation till rörlig bild.

Organisten Hampus Lindwall är verksam inom många områden, från samtida klassisk till experimentell och elektronisk musik. Han har släppt många album, som solist och i samarbeten. Hampus Lindwall är titulär organist i kyrkan Saint-Esprit, Paris, och professor i improvisation vid Institut supérieur de Musique et Pédagogie Royal (IMEP) i Namur. Han var Rolande Falcinellis sista elev och vann 1:a pris i de internationella improvisationstävlingarna ”Orgel ohne Grenzen, Air Art 2003” i Saarbrücken, Tyskland, och ”Prix Boëllmann-Gigout”, 2004 i Strasbourg, Frankrike.

Göteborg Art Sounds

Göteborg Art Sounds är Sveriges största festival för ljudkonst, modern komposition, improvisation och electronica, och arrangeras 14-22 oktober 2022.

Göteborgs internationella orgelfestival

Göteborgs internationella orgelfestival 2022 pågår 12-23 oktober och välkomnar alla åldrar till en värld av passion och ljudupplevelser. Festivalen är norra Europas största orgelfestival och har funnits sedan 1994. En rad stora musiker medverkar vid workshops och konserter, som äger rum i såväl Göteborgs Konserthus som i Göteborgs största kyrkor.

Provlyssna

Lär känna organisten Hampus Lindwall.

Konserthusorgeln

Den nya konserthusorgeln med sina 9 000 pipor finns bakom scenen och vibrationerna från baspiporna sträcker sig under golvet ända fram till mittersta parkett.

Medverkande

Hampus Lindwall

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Late night: Majestätiska orgelklanger
16 okt 21.00

Exklusiv och efterlängtad solokonsert med amerikanska organisten Nathan Laube, i samarbete med Göteborgs Orgelfestival.

Läs mer
Mäktigt sus i orgel och orkester
19 okt 19.30

Upplev klangerna av storslagna konserthusorgeln med Göteborgs Symfoniker, Christoph Eschenbach dirigent och Christian Schmitt orgel.

Läs mer
Late night: Gageego! i nytt orgelverk
21 okt 22.00

En nattlig klangvärld med kammarensemblen Gageego! och konserthusets magnifika orgel, i samarbete med Göteborgs Orgelfestival.

Läs mer
Sjung orgelns lov, Göteborgs Flickkör!
23 okt 11.00

Fira den magnifika konserthusorgelns ettårsdag tillsammans med Göteborgs Flickkör, Birgitta Mannerström-Molin dirigent och Magnus Kjellson organist!

Läs mer
Sjung orgelns lov, Bergaton!
23 okt 13.00

Fira den magnifika konserthusorgelns ettårsdag tillsammans med kammarkören Bergaton, Annika Lagerqvist dirigent och Samuel Eriksson organist!

Läs mer
Sjung orgelns lov, Cantastoria!
23 okt 15.00

Fira den magnifika konserthusorgelns ettårsdag tillsammans med kören Cantastoria och Samuel Johansson organist!

Läs mer
Sjung orgelns lov, Vox Luna!
23 okt 17.00

Fira den magnifika konserthusorgelns ettårsdag tillsammans med kören Vox Luna och barnkörer under ledning av Miriam Gindemo, Ewa Svensson, Kristin Lidholm och Annette Jacobsson.

Läs mer
Sjung orgelns lov, Göteborgs Symfonikers Vokalensemble!
23 okt 19.00

Fira den magnifika konserthusorgelns ettårsdag tillsammans med Göteborgs Symfonikers Vokalensemble!

Läs mer
Minneskonsert på Alla helgons dag
5 nov 12.30

Magnifika konserthusorgeln samlar oss till tonerna av Bach, Caccini och Bruckner, med organisten Gunnar Idenstam.

Läs mer
Romantiska rariteter
3 dec 12.30

Variationsrikt när storslagna konserthusorgeln tar ton i Grande Pièce Symphonique med organisten Mikael Wahlin vid spelbordet.

Läs mer
Yogakonsert: Jul
4 dec 11.00

Ett härligt yogapass med Yoga Lene till musik spelad live på den nya konserthusorgeln. Passets tema är jul - att hitta stillheten och andetaget när julstressen sätter i gång, och viktigheten av att låta vilan alltid få ta plats.

Läs mer
Passacaglia
18 mar 12.30

Fängslande orgeleffekter när musik av Bach möter verk av bland andra Frank Martin, med organisten Bine Bryndorf på den oemotståndliga konserthusorgeln.

Läs mer
Vårorgel
20 maj 12.30

Storslagna, glansigt klara och underbara toner i ett unikt möte mellan organisten Karin Nelson och sångerskan och spelmannen Lena Willemark.

Läs mer