Göteborgs Konserthus Late night: Orgelimpro i gamingvärlden

En audiovisuell upplevelse med orgelimprovisation till rörlig bild av Jon Rafman med organisten Hampus Lindwall, i samarbete med GAS-festivalen och Göteborgs Orgelfestival.

Speltid ca: 1 t Scen: Stora salen
210-290 kr Student 105-145 kr

När höstmörkret sänkt sig bjuder den Parisbaserade organisten Hampus Lindwall på nattkonsert i Stora salen. Kom och känn rummet vibrera i en audiovisuell upplevelse med improvisation till rörlig bild av kanadensiska konstnären, filmskaparen och essäisten Jon Rafman. Hampus Lindwall är verksam inom många områden, från samtida klassisk till experimentell och elektronisk musik.

Stillbild ur en artificiell spelmiljö, en alienliknande varelse sitter på ryggen på en havsvarelse med ett glödande klot i handen.

Jon Rafmans konstnärliga arbete kretsar kring teknikens känslomässiga, sociala och existentiella inverkan på det samtida livet. Hans konstverk har fått internationell uppmärksamhet och ställdes ut 2015 på Musée d’art contemporain de Montréal och Stedelijk Museum Amsterdam. Han är allmänt känd för att ställa ut hittade bilder från Google Street View i sitt konstverk online 9-Eyes (pågående 2009).

Organisten Hampus Lindwall har släppt många album, som solist och i samarbeten. Han är titulär organist i kyrkan Saint-Esprit, Paris, och professor i improvisation vid Institut supérieur de Musique et Pédagogie Royal (IMEP) i Namur.

Göteborg Art Sounds

Göteborg Art Sounds är Sveriges största festival för ljudkonst, modern komposition, improvisation och electronica, och arrangeras 14-22 oktober 2022.

Göteborgs internationella orgelfestival

Göteborgs internationella orgelfestival 2022 pågår 12-23 oktober och välkomnar alla åldrar till en värld av passion och ljudupplevelser. Festivalen är norra Europas största orgelfestival och har funnits sedan 1994. En rad stora musiker medverkar vid workshops och konserter, som äger rum i såväl Göteborgs Konserthus som i Göteborgs största kyrkor.

Provlyssna

Lär känna organisten Hampus Lindwall.

Konserthusorgeln

Den nya konserthusorgeln med sina 9 000 pipor finns bakom scenen och vibrationerna från baspiporna sträcker sig under golvet ända fram till mittersta parkett.

Program

Lindwall Orgelimprovisationer till film "Minor Deamon" av Jon Rafman 1 t

Medverkande

Hampus Lindwall är verksam inom många områden, från samtida klassisk till experimentell och elektronisk musik. Han har släppt många album, som solist och i samarbeten. Hampus Lindwall är titulär organist i kyrkan Saint-Esprit, Paris, och professor i improvisation vid Institut supérieur de Musique et Pédagogie Royal (IMEP) i Namur. Han var Rolande Falcinellis sista elev och vann 1:a pris i de internationella improvisationstävlingarna "Orgel ohne Grenzen, Air Art 2003" i Saarbrücken, Tyskland, och "Prix Boëllmann-Gigout", 2004 i Strasbourg, Frankrike.

Relaterade klipp
Introduktion: The queen of pipes

Vår orgelexpert avslöjar vad som ger den nya orgeln sin unika klang!

The queen of pipes

Välkommen in till en händelserik timme, där orgeln står i centrum och visar på sin fulla klang.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Majestätiska orgelklanger
16 okt 19.00

Exklusiv och efterlängtad solokonsert med amerikanska organisten Nathan Laube, i samarbete med Göteborgs Orgelfestival.

Köp biljetter
Mäktigt sus i orgel och orkester
19 okt 19.30

Upplev klangerna av storslagna konserthusorgeln med Göteborgs Symfoniker, Christoph Eschenbach dirigent och Christian Schmitt orgel.

Köp biljetter
Late night: Gageego! i nytt orgelverk
21 okt 22.00

En nattlig klangvärld med kammarensemblen Gageego! och konserthusets magnifika orgel, i samarbete med Göteborgs Orgelfestival.

Köp biljetter
Sjung orgelns lov, Göteborgs Nya Flickkör!
23 okt 11.00

Fira den magnifika konserthusorgelns gnistrande ettårsdag tillsammans med Göteborgs Nya Flickkör och Magnus Kjellson organist! På programmet står musik av bland annat Vivaldi, Britten, Fauré, Pärt och Delibes.

Köp biljetter
Sjung orgelns lov, Bergaton!
23 okt 13.00

Fira den magnifika konserthusorgelns gnistrande ettårsdag tillsammans med kammarkören Bergaton från Falköping och Samuel Eriksson organist! Det bjuds på musik av bland annat Rathbone och Olsson.

Köp biljetter
Sjung orgelns lov, Cantastoria!
23 okt 15.00

Fira den magnifika konserthusorgelns gnistrande ettårsdag tillsammans med kören Cantastoria från Ljungskile, organisterna Kersten Cottyn, samt Lars Jansson piano! På programmet står musik av bland andra Duruflé och Parry.

Köp biljetter
Sjung orgelns lov, Vox Luna!
23 okt 17.00

Familjer - fira den magnifika konserthusorgelns gnistrande ettårsdag tillsammans med kören Vox Luna från Lidköping och en barnkör! På programmet står bland annat sånger från Georg Riedels låtskatt och allsång.

Köp biljetter
Sjung orgelns lov, Göteborgs Symfoniska Kör!
23 okt 19.00

Fira den magnifika konserthusorgelns gnistrande ettårsdag tillsammans med Göteborgs Symfoniska Kör, Göteborgs Symfonikers Vokalensemble och organisten Johannes Landgren! På programmet står allsång och musik av bland annat Brahms, Fauré och Alfvén.

Köp biljetter
Minneskonsert på Alla helgons dag
5 nov 12.30

Magnifika konserthusorgeln samlar oss till tonerna av Bach, Caccini och Bruckner, med organisten Gunnar Idenstam.

Köp biljetter
Romantiska rariteter
3 dec 12.30

Variationsrikt när storslagna konserthusorgeln tar ton i Grande Pièce Symphonique med organisten Mikael Wahlin vid spelbordet.

Köp biljetter
Yogakonsert: Jul
4 dec 11.00

Ett härligt yogapass med Yoga Lene till musik spelad live på den nya konserthusorgeln. Passets tema är jul - att hitta stillheten och andetaget när julstressen sätter i gång, och viktigheten av att låta vilan alltid få ta plats.

Utsålt!
Utsålt!
Passacaglia
18 mar 12.30

Fängslande orgeleffekter när musik av Bach möter verk av bland andra Frank Martin, med organisten Bine Bryndorf på den oemotståndliga konserthusorgeln.

Köp biljetter
Vårorgel
20 maj 12.30

Storslagna, glansigt klara och underbara toner i ett unikt möte mellan organisten Karin Nelson och sångerskan och spelmannen Lena Willemark.

Köp biljetter