Göteborgs Konserthus Lloyd Cole

Evenemanget har ägt rum. The Retrospective – playing the Lloyd Cole songbook 1983 – 1996

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen Arrangör: Kulturbolaget
345 kr

Evenemanget har ägt rum

Lloyd Cole var en av de mest spännande artisterna att växa fram ur postpunkens första inkarnation. Debuterade gjorde han tillsammans med det numera kultförklarade bandet The Commotions och albumet Rattlesnakes, som än idag ses som ett av erans absolut främsta giv.

Nyligen har Cole börjat blicka tillbaka, och förra året gavs den retrospektiva samlingen Lloyd Cole and the Commotions Collected Recordings 1983-1989 ut med ett löfte om att ytterligare en skulle landa inom kort. Det är även med blicken bakåt som han numera tar sig an sina livespelningar, som enbart kommer att fokusera på äldre material. Det är med stor glädje vi har äran att välkomna den levande legenden till Göteborg för solospelning under nästa år.

Ironiskt nog inledde Cole sin solokarriär med låten Don’t Look Back, vilket är precis det han nu väljer att göra – se tillbaka på sin framgångsrika karriär. Efter år av eget skapande väljer Cole nu att summera det han åstadkommit hittills, vilket är en hel del. Detta kommer även vara fokus för den kommande turnén vars setlist enbart kommer att bestå av material släppt mellan 1983 – 1996, vilket även är tidsspannet för de två antologierna som ges ut.

Sedvanligen kommer konserten vara ett skolexempel i hur intima spelningar genomförs, och hamna någonstans i gränslandet mellan konsert och gripande samtal. En ljusglimt i en annars trött och dunkel månad helt enkelt.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang