Göteborgs Konserthus MAGNUS CARLSON med Jesper Lindell & hans band

Efter den stora framgången med albumet "Den långa vägen hem" och efterföljande turné står det nu klart att Magnus Carlson beger sig ut på vägarna igen

Scen: Stora Salen Arrangör: All Things Live & Frihamnen Event
575 kr
Information från All Things Live & Frihamnen Event:
Magnus Carlson åker ut på höstturné med Jesper Lindell och hans band
Efter den stora framgången med albumet ”Den långa vägen hem” och efterföljande turné står det nu klart att Magnus Carlson beger sig ut på vägarna igen. Den här gången tillsammans med Jesper Lindell och hans band. Biljetter släpps på torsdag den 22 juni klockan 10:00 på allthingslive.se

Magnus Carlson, som i decennier frontat Weeping Willows, gjorde succé med “Den långa vägen hem” år 2017 – albumet rosades i media och gick rakt in på topplistans förstaplats. Därefter följde en utsåld klubbturné och en omfattande sommarturné runtom i landet. Nu har Magnus, efter noggrant övervägande och letande efter de rätta musikerna hittat det han sökt för sitt nya projekt.

– Jag har länge planerat att göra ny soulig musik på svenska. Det tog mig bara en stund att lista ut hur och med vilka musiker. I våras fick jag chansen att se Jesper Lindell och hans band i Göteborg. Konserten var suverän och bandet underbara! Jag bjöds även upp på scenen och tillsammans sjöng vi The Temptations låt “My Girl”. Där och då visste jag att jag hittat de jag ville göra min nya skiva tillsammans med. Och bandet ville gärna göra musik med mig också, berättar Magnus Carlson.

Jesper Lindell och hans band är inne i en intensiv period med en rad singlar, en EP och inte mindre än två album. I januari 2022 släpptes albumet ”Twilights”, som hyllats i svensk och internationell press. Med över hundra spelningar i Sverige och runt om i Europa sedan releasen av Twilight i mars 2022, håller Jesper Lindell och hans band på att etablera sig som några av Europas hetaste på rock och soul-scenen – med ett rykte om att vara kanske Sveriges mest organiska och bästa liveband just nu.

Efter en tid i Jesper Lindells studio Brunnsvik Sounds i Dalarna är albumet inspelat som Magnus så länge velat göra. I höst är musiken redo att släppas och tillsammans beger de sig ut på turné med en blandning av nya och gamla låtar.

– Det är soul, country och soulig country på svenska. Välbekant men ändå exotiskt. Det är Brunnsvik, Tennessee. Eller Memphis, Dalarna. Albumet kommer ut i höst och då åker vi äntligen ut på turné hela gänget. Det kommer att bli så roligt och bra, hälsar Magnus Carlson.

– Det har varit väldigt inspirerande och lärorikt att få jobba och spela in med en så klassiskt bra artist och suverän sångare som Magnus, avslutar Jesper Lindell. Dagarna här uppe i Brunnsvik har varit väldigt produktiva och kreativt rent magiska. Vi är alla väldigt stolta över musiken vi skapat. Bandet och jag ser oerhört mycket fram emot att tillsammans med Magnus ta med musiken ut på vägarna i höst!

 

Jesper Lindell och hans band består av:

Jesper Lindell – gitarr, sång
Anton Lindell – bas
Simon ”Cosmos” Wilhelmsson – trummor
Carl Michael Junior Lindvall – piano
Jimmy Reimers – gitarr, trumpet
Rasmus Fors – orgel, keys

Åldersgräns: 13 år

Turnéplan

05-okt – Norrköping, Arbis

06-okt – Stockholm, Cirkus

12-okt – Lund, Mejeriet

14-okt – Karlstad, Nöjesfabriken

15-okt – Vara, Vara Konserthus

18-okt – Uppsala, Katalin

19-okt – Gävle, Gävle Konserthus

20-okt – Strängnäs. Thomas Arena Teatern

21-okt – Västerås, Västerås Konserthus

25-okt – Nyköping, Culturum

26-okt – Örebro, Conventum Kongress

27-okt – Trollhättan, Hebeteatern

28-okt – Falun, Heymakers Falun

09-nov – Helsingborg, The Tivoli

10-nov – Kristianstad, Kulturkvarteret

11-nov – Göteborg, Göteborgs Konserthus

15-nov – Bollnäs, Kulturhuset Bollnäs

16-nov – Härnösand, Härnösands Teater

17-nov – Östersund, Gamla Teatern

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter