Göteborgs Konserthus Magnus Ladulås

Evenemanget har ägt rum. Ett Chalmersspex

Speltid ca: 2 t 40 min inkl paus Scen: Stenhammarsalen Arrangör: Chalmersspexet Bob
230 kr Student 180 kr Student Chalmerist 150 kr

Evenemanget har ägt rum

Året är 1266, och Sveriges framtid ser ljus ut. Birger Jarl har nyligen instiftat huvudstaden Stockholm och sitter nu på sin kammare för att verkställa nya, storslagna planer. Men något lurar i skuggorna. Plötsligt ligger Birger död.

Drygt 20 år senare sitter äldste sonen Valdemar på tronen och försöker efter bästa förmåga följa sin fars testamente. Yngste sonen Magnus oroar sig över situationen i landet, varför är bönderna så missnöjda?

Från Italien beger sig nunnan Clara norrut, med den starka övertygelsen att även svenska hedningar kan kristnas. Men på landsbygden går det vilt till, präster försvinner, hem drabbas av inbrott och lador våldgästas. Vidskeplighet har slottet i ett fast grepp, det ryktas till och med om spöken. Kan Claras planer gå i lås?

Hur ska kung Valdemar leva upp till sin fars arv? Kan Magnus förhindra ett blodigt bondeuppror? Och vad pågår egentligen på slottet?

Fler föreställningar i Göteborg ges under våren och hösten på Runan, Chalmers Kårhus.

Chalmersspexet Bob
Chalmersspexet föddes på Valborg 1948 då den allra första föreställningen, Bojan, sattes upp på Stenhammarsalen.
Ett Chalmersspex handlar alltid om en nu icke levande historisk person och föreställningen visar hur saker och ting egentligen gick till, istället för den felaktiga (och betydligt mindre roliga) bild som historieberättarna oftast beskriver.
I motsats till vad många tror har Chalmersspexet inte någon koppling till buskis eller skämt av motsvarande karaktär och skämt under det så kallade bältet förekommer inte. Däremot bjuds en hel del ordvitsar och lek med ord vilket uppskattas av både yngre och äldre publik.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter