Göteborgs Konserthus Malene Mortensen – mer än jazz

Evenemanget har ägt rum. Medryckande och underhållande med danska sångerskan som samarbetat med jazzstorheteter som Chris Potter, Mike Stern och Niels Henning Ørsted Pedersen.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
330-410 kr Student 165-205 kr

Evenemanget har ägt rum

Redan som 19-åring tävlade hon för Danmark i Eurovision Song Contest. Kort därefter började hon samarbeta med jazzstorheteter som Chris Potter, Mike Stern och Niels Henning Ørsted Pedersen. Inte för inte kallas Malene Mortensen både jazz- och popsångerska.

Med sin unika förmåga att växla uttryck och röra sig fritt mellan genrer når hon fram till både jazz- och poppubliken, ungefär som en nordisk motsvarighet till Norah Jones. På ena sidan av repertoaren har hon själfullt fräscha och varierade arrangemang av jazzstandarder, som en stilla och inkännande ”I’ve Got a Date with a Dream”, en känslig ”At Last” eller en ”Take Five som fantasifylld postbop. I sina egna låtar däremot ger hon fritt spelrum åt den medryckande och underhållande popsångerskan hon också är.

Provlyssna

Medverkande

Malene Mortensen sång

Søren Baun piano

Jesper Bodilsen kontrabas

Jeppe Gram trummor

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i konsertmagasinet

Nr 1 2022-2023 Malene Mortensen – Kärleken till jazzen

Danska artisten om kärleken till jazzen

Spelglädje med Marius Neset
6 feb 19.30

Lekfullt och intrikat med en av Europas hetaste unga jazzmusiker och nya kvartetten NEXT! Tidigare utannonserade Tim Ries har ställt in sin turné och konserten gästas istället av saxofonisten Marius Neset med band.

Köp biljetter
Nytt kapitel för Chapter Two
20 mar 19.30

Fingertoppskänsla och gränslös kärlek till jazz, soul och pop med Nils Landgren och Johan Norberg.

Utsålt!
Utsålt!
Johan Lindström visar vägen
29 maj 19.30

Han är känd från bland annat jazzprojektet Tonbruket. Här står gitarristen Johan Lindström i spetsen för sin egen stjärnspäckade septett, redo att bryta ny terräng.

Köp biljetter