Göteborgs Konserthus MANDO DIAO

Evenemanget har ägt rum. En kväll med Mando Diao hösten 2022 - på svenska. Support: Harriet Nauer

Speltid ca: 1 t 45 min ingen paus Scen: Stora salen Arrangör: Live Nation
500 kr

Evenemanget har ägt rum

 

Strax innan sommaren släppte Mando Diao det hyllade albumet I solnedgången, deras första svenska album på åtta år. Nya albumet gick rakt in på toppen av albumlistan, stannade på topp 40 hela sommaren och har hyllats unisont av svensk press. Hösten 2021 beger sig Mando Diao på turné i ett unikt och intimt format och spelar denna gång på konserthus runt om i Sverige – helt på svenska. En av nästa års absoluta höjdpunkter!

Mando Diao har onekligen satt sin prägel på svensk musik sedan de först intog den svenska rockscenen 2002. Ett band som alltid gått sin egen väg och följt sina visioner, något som resulterat i samarbetet med The Salazar Brothers på Give Me Fire och Gustaf Frödings 100 år gamla diktsamlingar på Infruset. Under karriärens gång har bandet bjudit på hyllade liveframträdanden och en bred sångkatalog som tagit både Sverige och resten av världen med storm.

Mindre än ett år efter senaste albumet Bang och deras insats som husband i På Spåret släppte Mando Diao I solnedgången, deras andra svenskspråkiga album och deras första sedan succén Infruset från 2012. Första singeln Själens skrubbsår kom ut under våren och är skriven av sångaren Björn Dixgårds föräldrar. Nya albumet har hyllats av svensk press och fått positiva recensioner från bland annat Gaffa, Aftonbladet och Göteborgsposten.

Jan Gradvall hyllade skivan i DI Weekend och skrev bland annat detta om sångaren Björn Dixgård:
”En sällsynt kraftfull röst som blir ännu mer unik på svenska än på engelska. Hans stämband är som ohyvlad furu, perfekt för att skorra fram rader som själens skrubbsår bränner i natten, livets vandring har satt sina spår.”

Som ett av Sveriges mest uppskattade liveband med framträdanden som ryker av explosionsartad energi tar sig Mando Diao denna gång an en mer intim liveupplevelse. Nästa års höst- och vinterturné kommer ta plats på konserthus i 20 städer runt om i Sverige för ett mer avskalat framträdande med deras svenskspråkiga låtskatt.

Vi ser redan nu fram emot att få se fler fängslande framträdanden med Mando Diao – med ny musik och nytt format. Det blir en vacker och njutbar kväll runt om i landet och ett minne för livet för så väl gamla som nya fans av bandet.

 

19.00 Support: Harriet Nauer

Mando Diao går på direkt efter supporten. Slut ca 20.45.

 

Åldersgräns: 13+

Konserten är flyttad från den 14 januari 2022 till den 30 september 2022. Köpt biljett gäller till det nya datumet.

På grund av rådande restriktioner kring evenemang i Sverige så skjuts den efterlängtade turnén med MANDO DIAO fram.

* Din tidigare köpta biljett är giltig till det nya datumet och du behöver inte göra någonting. Vill du så kan du ladda ner din biljett på nytt via din web-profil/mailet du fick i samband med köp.
* Om du inte kan gå på det nya datumet kan du återlösa dina biljetter (biljettpriset återbetalas) Du kontaktar då biljettkontoret på Konserthuset genom att skicka ett mejl till biljett@gso.se, senast den 11 februari 2022

 
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang