Göteborgs Konserthus Inställt: Människan i provröret

Evenemanget har ägt rum. Föreläsare: Torill Kornfeldt

Speltid ca: 2 t 30 min inkl paus Scen: Stenhammarsalen Arrangör: Atikko AB
370-420 kr

Evenemanget har ägt rum

Arrangören meddelar att föreläsningen med Torill Kornfeldt den 22 mars 2021 tyvärr kommer att ställas in.

Pengarna kommer att sättas tillbaka på det kort ni betalade dem med, det kan ta någon dag innan ni ser pengarna.

Har ni köpt dem i vår biljettkassa så vänligen mejla oss på biljett@gso.se så löser vi återbetalningen.

Arrangören informerar även om att Torill Kornfeldts föreläsning kommer att äga rum till hösten, på Burgårdens Konferenscenter.
Det nya tillfället är tisdag den 21 september 2021, följ länken nedan om du önskar att säkra din biljett till föreläsningen på nytt:

https://www.atikko.se/event/torill-kornfeldt-manniskan-i-provroret-21-sep-2021-goteborg-1249/

Vid frågor angående den nya föreläsningen är ni varmt välkomna att höra av er direkt till Atikko på kontakt@atikko.se.

Föreläsning från genteknikens frontlinjerHösten 2018 föddes världens första genmodifierade människor. Födelsen av de kinesiska tvillingarna Lulu och Nana har drivit frågorna om genteknologins möjligheter till sin spets. På vilka sätt kan vi bygga om våra kroppar? Kan vi bestämma våra barns egenskaper? När ska tekni­ken användas och vem ska fatta de besluten?

Den nya genteknikens framväxt har gått i rasande fart. När de första genmodifierade barnen föddes i Kina 2018 blev det tydligt att mänskligheten stod inför möjligheter som vi förut bara fantiserat om. Med gensaxen crispr kan vi troligen bestämma våra barns egenskaper och slippa sjukdom och åldrande. Men det finns också risker. Hur ska vi hantera de nya verktygen som kan förändra vår arvsmassa?
Vetenskapsjournalisten Torill Kornfeldt har rest över hela världen för att träffa människorna som driver utvecklingen. Hon har besökt exklusiva fertilitetskliniker i Sydkorea, cancerläkare i Kina som experimenterar på obotligt sjuka patienter och bio-hackers i amerikanska storstäder som vill göra den nya tekniken tillgänglig för alla. I Människan i provröret undersöker hon vilka konsekvenser de senaste årens framsteg har fått och vad som väntar runt hörnet.

Om Torill:
Torill Kornfeldt är vetenskapsjournalist och författare. Hennes debutbok Mammutens återkomst (2016) har över¬satts till sex språk (tyska, kinesiska, japanska, nederländ¬ska, finska och engelska) och listats som nummer fyra bland 2018 års bästa böcker av den internationella tidskriften The Telegraph.

Varmt välkommen till en otroligt spännande kväll den 26 november!

 

 
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter