Nordiska Akvarellmuseet INSTÄLLT: Musiker ur Symfonikerna på turné

Evenemanget har ägt rum. Konsert 24 april på Nordiska Akvarellmuseet på Tjörn och 25 april på Kulturbruket på Dal i Mellerud.

Speltid ca: 2 t inkl paus

Evenemanget har ägt rum

Konserterna är inställda. Kontakta Nordiska Akvarellmuseet och Kulturbruket på Dal för mer information.

Nordiska Akvarellmuseet och Kulturbruket på Dal får besök av musiker ur Symfonikerna. På programmet står pärlor ur repertoaren för harpa och inte mindre än fem olika harpor kommer att trakteras av Erik Groenestein-Hendriks. Orkestern består av musiker ur Göteborgs Symfoniker.

Konserten kan också ses som en berättelse om harpans resa genom tiderna. Fransk impressionism med sina stämningar och dimsjok är som gjord för harpan.

Men detta hade inte varit möjligt om inte spelstilen hade utvecklats hundra år tidigare av bland andra tonsättaren och underbarnet Henriette Renie. När hon var elva år vann hon Pariskonservatoriets första pris med ett spel som under lång tid talades om som något av det mest storartade som hörts i konservatoriets historia.

ProgramPaus 25 min

Medverkande

Erik Groenestein-Hendriks harpa

Anders Jonhäll flöjt och traversflöjt

Marjolein Vermeeren traversflöjt

Ragnar Arnberg klarinett

Kennet Bohman klassisk oboe

Per Bengtsson klassisk oboe

Dick Gustavsson naturhorn

Krister Petersson naturhorn


Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter