Göteborgs Konserthus Negar Zarassi & Wulfson Quartet

Evenemanget har ägt rum. Sopranen Negar Zarassi sjunger klassiska opera arior, persiska sånger och musikal, denna kväll under ledning kapellmästare Shapour Bastansiar och Wulfson Quartet!

Speltid ca: 1 t 10 min ingen paus Scen: Stenhammarsalen Arrangör: Riksteatern
295 kr

Evenemanget har ägt rum

Negar Zarassi är svensk-iransk sopran med kandidatexamen inom musik från både Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Högskolan för Scen och Musik i Göteborg. Hon anlitas frekvent för konserter och olika musik- och teaterproduktioner över hela Sverige och är inte helt obekant för den göteborska publiken då hon genom åren framträtt på otaliga konserter och evenemang.

 

Genom Persia’s got Talent 2019 fick hon stort globalt genomslag hos den persiska befolkningen och har sedan dess utvecklat sin egen crossover-genre med opera och pop på persiska. Med en bred och varierad repertoar har denna ”persiska Sarah Brightman” rört miljontals människor med sin vackra röst.

 

Denna kväll släpps hennes första album och under konserten får ni höra henne framföra allt från klassiska opera arior som ”Casta Diva” och ”O mio babbino caro” till persiska folksånger och musikal, allt under ledning av den erkände kompositören och pianisten Shapor Bastansiar, som också arrangerat sångerna för stråkensemble, denna kväll bestående av Wulfson Quartet.

 

Musiker:

Shapor Bastansiar, kapellmästare/piano

Max Wulfson, violin

Lotte Lybeck, violin

Jill Johansson, viola

Mats Lindberg, cello

 

Fotograf Danish Saroee

 

 

 

Nedladdningsbara filer
Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter