En balettdansös framför en guldfärgad kvadrat och triangel bakgrunden är brunsvart En balettdansös framför en guldfärgad kvadrat och triangel bakgrunden är brunsvart

Göteborgs Konserthus Nötknäpparen med Classical Ukrainian Etoile Ballet

Det var kompositören Pjotr Tjajkovskij som gjorde denna berättelse till en av världens mest populära baletter 1892, och idag är det en världsomspännande jultradition att se denna föreställning.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stora Salen Arrangör: Kultur för folket
695 kr Barn /Ungdom tom 16 år 595 kr
Information från Kultur För Folket:
Nötknäpparen är en vacker saga om unga Clara som somnar och finner en nötknäppare förvandlad till prins, leksakssoldater, snöflingor och Sockerfen som vaknat till liv. Drömmen är inte bara trevlig, full av godis och snö, för plötsligt måste Clara och prinsen slåss mot förvuxna råttor och möss!

Det var kompositören Pjotr Tjajkovskij som gjorde denna berättelse till en av världens mest populära baletter 1892, och idag är det en världsomspännande jultradition att se denna föreställning. Kanske har det att göra med att både dans och musik upplevs som universella språk, och oavsett nationalitet eller ålder grips man av denna berättelse om en tjejs bräckliga dröm och kampen mellan gott och ont, där kärleken vinner i slutet.

Denna version av Nötknäpparen använder klassisk koreografi av Marius Petipa och framförs av Classical Ukrainian Etoile Ballet. Detta kompani inkluderar professionella balettdansare som har vunnit internationella balettävlingar, People’s Artists of Ukraine och solister från både ukrainska och europeiska scener (sedan februari 2022). Den klassiska ukrainska Etoile Ballet deltar i turnéer på världens största scener.

Turnén i Skandinavien presenteras av den ideella organisationen Kultur För Folket för att stödja ukrainsk balettkonst och artister som inte har möjlighet att uppträda i sitt hemland.

Förinspelad musik med orkestern National Opera of Ukraine.

 

Rabatt: 630 kr per biljett vid köp av minst 4 biljetter.

 

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Passionerat med Pathétique
19 okt 19.30

Bli förförd av Göteborgs Symfoniker, Santtu-Matias Rouvali dirigent, Olivier Latry orgel, samt Roger Carlsson och Walter Witick slagverk.

Köp biljetter
Mozart med Zacharias
29 nov 19.30

Klara klanger med Göteborgs Symfoniker och Mozartkännaren Christian Zacharias dirigent och piano.

Köp biljetter
Vårkonsert med fantasifull flöjt
11 apr 19.30

Ett sprudlande vårfriskt program med Göteborgs Symfoniker, Pekka Kuusisto dirigent och Laura Michelin flöjt.

Köp biljetter
Modern klassiker och älskat pianoverk
24 apr 19.30

Virtuost med Göteborgs Symfoniker, Santtu-Matias Rouvali dirigent och Bruce Liu piano, samt Stravinskys Våroffer.

Köp biljetter
Schumann med Oksana Lyniv
3 maj 18.00

Livligt och lidelsefullt i händerna på Göteborgs Symfoniker, Oksana Lyniv dirigent och Roland Pöntinen piano.

Köp biljetter
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter