Göteborgs Konserthus Odissi Poetic Performance med Sujata Mohapatra & MYSK

Evenemanget har ägt rum. MYSK skapar scenkonst i gränslandet mellan indisk dans och teater

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen Arrangör: World Dance Company
225 kr Student /Pensionär/arbetssökande/barn tom 12 år 150 kr

Evenemanget har ägt rum

Odissi Poetic Performance

Ett unikt möte mellan klassisk Odissi presenterad av den världsledande dansaren Sujata Mojhapatra och förlängningen av traditionen med nyskapad dans, teater och performance av MYSK.

MYSK Indisk Dans & Magisk Teater i samarbete med World Dance Company presenterar stolt Odissidansaren Sujata Mohapatra från Indien.
MYSK skapar scenkonst i gränslandet mellan indisk dans och teater. Konstnärlig ledare, dansare, regissör och koreograf Anette Pooja har sin skolning och bas i klassisk Odissidans. Hon förnyar idag formerna för indisk dans genom att leverera en ny och bred blandning av scenkonst, som också beskriver det nutida indiska arvet och placeras i nyskapad performancekontext. Anette Poojas verk kännetecknas av pregnans, humor och magi i fusionen mellan dans-teater-musik.

Sujata Mohapatra hör till mästarna av Odissi i sin generation. Hon förmedlar en oerhörd styrka och virtousitet. Varje detalj som traditionsenligt förts vidare av hennes legendariska guru Kelucharan Mohapatra gör sig synlig i fulländad perfektion.

När strålkastarna tänds syns en triangulär siluett på scen, en Odissdansare framträder som om hon på ett magiskt sätt uppenbarat sig ur en tempelfresk. Sujatas skarpslipade dans är en njutning för finsmakare av högklassig dans… I slutet av föreställningen hade Sujata gjort ett otvetydigt intryck på alla närvarande. ”Filigreed perfection!” Kommenterade en skrikande åskådare efter stående ovation. Så sant!
– Danskritiker på Madras Music Academy, ”The Hindu”, 24 januari 2013

https://youtu.be/vgkWIU8SuXY

MYSK i samarbete med World Dance Company, Farhang förening/Movement in exile, Odissi Dansproduktion och Flamencofredag/LP Flamenco.

Med stöd av Konstnärsnämnden, Längmanska Stiftelsen och Sensus. Föreställningen ingår i Planetafestivalen.

Medverkande:
Sujata Mohapatra
Anette Pooja
Leonard Stephán
MYSK och Odissi Company

http://www.worlddanceompany.se/

https://www.facebook.com/Anette-Pooja-118168904871638/?fref=ts

https://www.facebook.com/MYSKgbg/?fref=ts

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter