Göteborgs Konserthus Operapärlor!

Evenemanget har ägt rum. Vi har samlat en fyrklöver internationellt verksamma solister i operans mångfasetterade värld. Det blir så klart en galet bra operakonsert med godbitar ur en rad välkända verk.

Speltid ca: 2 t 20 min inkl paus Scen: Stora Salen Arrangör: Göteborgs Konsertkör
345 kr

Evenemanget har ägt rum

Vi har samlat en fyrklöver internationellt verksamma solister i operans mångfasetterade värld. Kören bidrar med 180 entusiastiska sångare. Det blir så klart en galet bra operakonsert med godbitar ur en rad välkända verk.

Här kort om våra solister. Läs mer i deras egna www-presentationer på
nätet – se nedan – eller om du vill vänta, i programmet när du kommer till konserten!

 

Jenny Sandelin är sopran från Finland med dramatik i stämma och scenisk gestaltning. Hon har belönats med priser i New York 2017 och i Florens 2018.

På Vaasa Opera har hon framträtt i en rad stora operaroller, bl a huvudrollen i Madame Butterfly och Flora i La Traviata.
http://www.jennysandelin.com

 

Eleni Matos, är grekisk-amerikansk mezzosopran. Hon har arbetat runtom i världen med dirigenter som Neemi Järvi och Daniel Barenboim, och dessutom vunnit åtråvärda
priser i en mängd (34!) sångtävlingar med såväl klassisk musik som opera. Bland operaroller hon framträtt i är titelrollen i Carmen och Amneris i Aida.
http://www.matoseleni.com

 

Christian Juslin, är tenor från Åland med operadebut i Stockholm år 2000 som Alfredo i La Traviata. Han har även gjort rollen som Cavaradossi i Tosca.
Han är en mångsidig musiker och har gjort karriär även som konsertsångare, kyrkoorganist, kör- och orkesterdirigent.

http://www.svenskakonsertbyran.se

 

Marco Stella är baryton från Sverige. Han har italienska rötter och är utbildad i USA och Göteborg. Gjorde operadebut i Sverige år 2000. Sedan 2005 är han frilanssolist,
men var knuten till Göteborgsoperan 2011-15. Han har gjort rollen som Scarpia i Tosca och även framträtt med Rigoletto i USA.
http://www.marcostella.com

 

Presentatör är Emelie Sigelius, välkänd från P2:s Klassisk förmiddag.

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang