Göteborgs Konserthus Festtoner i orgeln

Evenemanget har ägt rum. Våren är förväntans och förnyelsens tid. Den här konserten sveper orgeltonerna iväg dig på en fest av njutningar med lettiska organisten Ligita Sneibe.

Speltid ca: 1 t inkl paus Scen: Stora salen
340-500 kr Student 170-250 kr Unga tom 29 år 170-250 kr

Evenemanget har ägt rum

Inled din lediga lördag med en skön konsert i Stora salen. Den här dagen sveper orgeltonerna iväg dig på en fest av njutningar med lettiska organisten Ligita Sneibe. Våren är förväntans och förnyelsens tid.

Såhär i brytningstiden mellan iskyla och solvärme har vi enligt flera traditioner just tagit oss igenom fastan. Det är dags att fira. Dags för gemenskap, njutning och generositet. Dela glädjen i att ge du med.

Vid orgeln sitter Ligita Sneibe, prisbelönt konsertorganist och omtyckt orgellärare i Sverige och utomlands. Hon dukar upp en frikostig repertoar av mästerverk från orgelvärlden. Och du är bjuden.

Provlyssna

Lär känna organisten Ligita Sneibe.

Över 9000 orgelpipor

Orgeln kallas ”instrumentens drottning” och det av en god anledning: inget annat akustiskt instrument är så variationsrikt i klang och dynamik, från den allra svagaste, ensamma ton till massiva ackord som får det att vibrera i golv och väggar. Häng med in i det fascinerande instrumentet tillsammans med Hans Davidsson!

Program

Dukas Fanfare ur La Péri (arr Robert Gower) 3 min

Debussy Clair de lune (arr Alex Cellier) 6 min


Alain Deuxième fantaisie 7 min


Langlais Chant de joie (Song of Joy) ur Neuf pièces pour grand-orgue 5 min

Langlais Chant de paix (Song of Peace) ur Neuf pièces pour grand-orgue 4 min

Hakim Chant de Joie 10 min

Lördag 13 april 2024: Evenemanget slutar ca kl 13.30

Medverkande


Anders Carlsson inledning

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Holst Planeterna
24 maj 18.00

Ett färgsprakande musikaliskt äventyr med Göteborgs Symfoniker, Santtu-Matias Rouvali dirigent och Leonidas Kavakos violin.

Köp biljetter
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang