Göteborgs Konserthus Peter och vargen

Evenemanget har ägt rum. Familjekonsert: Prokofjevs glada och lite farliga musiksaga där den fantastiska musiken berättar nästan lika mycket som sagan.

Speltid ca: 1 t ingen paus Scen: Stora salen
150-220 kr Barn 70 kr kr

Evenemanget har ägt rum

Prokofjevs glada och lite farliga musiksaga fängslar både barn och vuxna. Hur ska det gå när ankan rymmer, kommer vargen att hoppa upp och ta katten i trädet, ska bönderna skjuta ulven? Den fantastiska musiken berättar nästan lika mycket som sagan – ankan är en oboe, Peter en stråkkvartett – men hur den slutar avslöjas inte här.

Efter premiären i Sovjetunionen 1936 gjorde Peter och vargen, beställd av Centrala barnteatern i Moskva, sitt segertåg över världen. Fabeln om det goda mot det onda fann resonans hos ung som gammal och Prokofjevs målande musik med sina trallvänliga melodier fastnade direkt.

Peter och vargen är att av de oftast framförda verken i hela den klassiska repertoaren och förde även Prokofjev till Hollywood där Disney gjorde en tecknad film av sagan.

Presentatör är Sara Edwardsson, som känns igen från bland annat tv- program som Bolibompa, Supersnällasilversara, Morgonshowen och Nattens hjältar. Hon har en stor kärlek till musik och har släppt flera egna barnskivor under årens lopp.

Välkomna!

Konserten spelas också för skolor 19-22 mars.

Program

Prokofjev Peter och vargen 30 min

MedverkandeSara Edwardsson presentatör

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret