Göteborgs Konserthus Popical: Ane Brun

Evenemanget har ägt rum. Ane Brun möter Göteborgs Symfoniker, dirigent Hans Ek.

Speltid ca: 2 t 10 min inkl paus Scen: Stora salen
420 kr

Evenemanget har ägt rum

Ett efterlängtat möte mellan Ane Brun, Göteborgs Symfoniker och dirigenten Hans Ek.

Ane Bruns debutalbum Spending Time With Morgan gavs ut 2003 på egna etiketten DetErMineRecords. Det var under en tid då det plötsligt vimlade av pojkar och flickor med akustiska gitarrer, och alla skulle släppa egna skivor. De flesta av dem är numera bara en parantes i musikhistorien. Andra har fortsatt, släppt skivor och turnérat. Några har blivit framgångsrika och Ane Brun är definitivt en av de sistnämnda.

Titeln på hennes sjätte studioalbum är dubbeltydig – When I´m Free. Existerar friheten redan, eller är den något hon längtar efter men ännu inte har uppnått? Den sortens dubbeltydighet ligger till grund för Ane Bruns mest genomarbetade album hittills. Både textmässigt och musikaliskt är det en orädd platta som behandlar olika typer av förändring och som till och med den vanligtvis blygsamma artisten medger antagligen är ”mer extrovert och dynamisk” än något hon tidigare gjort.

I Symfonikernas fleråriga projekt Popical möter ledande artister musiker ur orkestern i gränsöverskridande samarbeten. Varje konsert är unik med skräddarsydd orkesterbesättning och nyskrivna arrangemang. Bland tidigare artister finns Miriam Bryant, bob hund och Timbuktu.

Under konserten kommer vattenbaserad rök att användas.

100% vegetariskt

Vi serverar enbart vegetariskt i restaurangen och caféet denna konserthelg, som en del i vårt strategiska miljö- och klimatarbete. Maten vi äter idag står för en fjärdedel av vår klimatpåverkan och WWF anser att vi i västvärlden borde halvera vårt köttintag för att minska det ekologiska fotavtrycket.

Därför står hög hållbarhet och låg klimatpåverkan extra högt på agendan i restaurangen och caféet – trerättersmenyn är vegetarisk och i caféet serveras ekologiska bakverk, snacks och vegetariska wraps. Tillsammans gör vi skillnad.

vegetariskt

Program

Brun The Opening

Brun Shape Of a Heart

Brun Whats Happening With You and Him

Monteverdi Amor ur Lamento Della Ninfa

Brun Sonett 138, When My Love Swears That He is Made of Truth

Brun All We Want is Love

Brun Virvelvind

Ramírez / Luna Alfonsina y el mar

Gudmundsdottir Jóga

Paus

Allien / Skrillex / Chliyants / Aphex Twin Remix for orchestra 2

Brun The Light from One

Brun Directions

Brun Black Notebook

Brun One

Brun To Let Myself Go

Bogart Halo

Brun This Voice

MedverkandeFrågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter