En man som står framför en publik En man som står framför en publik

Göteborgs Konserthus Proms 2023

Evenemanget har ägt rum. Klassiskt, modernt, svängigt och allsång. Allt detta i Göteborgs egna PROMS-konsert som spelats årligen sedan 1992. I år välkomnar vi Ola Salo och Evelyn Jons till vårt förträffliga konserthus.

Speltid ca: 2 t 15 min inkl paus Scen: Stora Salen Arrangör: Göteborgs Symphonic Band
460-540 kr Barn /Student 200 kr

Evenemanget har ägt rum

Information från Göteborgs Symphonic Band:
Klassiskt, modernt, svängigt och allsång. Allt detta i Göteborgs egna PROMS-konsert som spelats årligen sedan 1992. I år välkomnar vi Ola Salo och Evelyn Jons till vårt förträffliga konserthus.

Sedan 1992 har Göteborg Symphonic Band årligen spelat en PROMS-konsert i Göteborgs Konserthus. Under 2023 års upplaga gästas orkestern av Ola Salo och Evelyn Jons.

Göteborg Symphonic Band bjuder återigen in till en oförglömlig upplevelse som på traditionsenligt vis bjuder på ”obligatoriska Proms-inslag”, som Pomp and Circumstance och British Sea Songs, men ger dig också ett unikt tillfälle att få avnjuta artisteri i världsklass.

Gästartisten 2023 – Ola Salo

Ola Salo är mest känd som sångare och låtskrivare i The Ark, ett band som bröt ny mark i hur svensk populärmusik kan låta, se ut och framföras. Han har även spelat roller i en rad musikaler, däribland rollen som Robert i Kristina från Duvemåla (inhoppare för Peter Jöback), titelrollen i Hedwig and The Angry Inch på Göta Lejon 2016 samt inte minst rollen som Jesus i ett flertal uppsättningar av Jesus Christ Superstar mellan 2008 och 2017 där han även stått för den nya svenska översättningen.

Konferencier 2023 – Evelyn Jons

Evelyn Jons är en mångfacetterad artist från Göteborg som har hela Skandinavien som sitt arbetsfält. Hon sjunger med stora orkestrar i konserthus, spelar föreställningar hon skapat själv, gigar med egna musiker och skapar egen musik. Hon är även känd för sina färgstarka och underhållande mellansnack, ”lite gött tjöt” som nån sa. Detta har blivit något av hennes signum.

Hemsida

 

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter