Göteborgs Konserthus Red Bull Flying Bach

Evenemanget har ägt rum. Flying Steps dance to J.S Bach´s well-tempered clavier

Scen: Stora salen
420-570 kr

Evenemanget har ägt rum

Om du tror att klassisk musik och breakdance inte går ihop så får du nog tänka om. Dansgruppen Flying Steps – fyrfaldiga världsmästare i breakdance – och den berömda operaregissören Christoph Hagel bevisar att det är en utmärkt kombination i den fascinerande showen Red Bull Flying Bach. Föreställningen erbjuder hela breakdansens utbud av popping, locking och hiphopsteg till tonerna av Johann Sebastian Bachs ”The Well-Tempered Clavier”. Det är en unik upplevelse där finkulturen möter det urbana i en kombination av klassisk musik och elektroniska beats. Med Red Bull Flying Bach har Vartan Bassil bevisat att breakdance inte bara är en dansform – det är ren konst.

Under föreställningen får vi följa nio dansare och deras lärare, medan de övar inför deras stora dag. Vi får se head spins, power moves, freezes och fantastiska effekter samt uppleva dispyter, bråk, besvikelser och lycka. Precis som i Bachs musik pendlar det mellan toppar och dalar, tempot, temperamentet och dansstegen förändras konstant. Dansarnas lärare straffar dem och när en mystisk kvinna kommer in i övningssalen når konflikten sitt klimax: Samtida dans möter breakdance, man möter kvinna, lust möter avslag, arrogans möter nyfikenhet.
The Flying Steps bildades i Berlin 1993 och är idag en av världens mest framgångsrika urbana dansgrupper med enastående shower och unika koreografier. Vartan Bassil, konstnärlig ledare och en av grundarna till Flying Steps, menar att inspirationen till Red Bull Flying Bach kom efter att ha gått på en klassisk konsert – “I liked the idea of replacing a ballerina doing pirouettes on her toes with a breakdancer doing head spins” förklarar han.
2010 fick föreställningen ECHO Klassiks hederspris och sedan dess den hänfört över 500 000 människor i 35 olika länder runt om i världen. I höst kommer den till Sverige för fyra föreställningar i Malmö, Göteborg, Uppsala och Stockholm.

 

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter