Göteborgs Konserthus Hyllningskonsert till Georg Riedel med Lindborg Septett

Evenemanget har ägt rum. Unikt tillfälle att få uppleva Riedels kompositioner i Göteborgs Konserthus i samband med Bokmässan.

Speltid ca: 1 t ingen paus Scen: Stenhammarsalen Arrangör: Judisk kultur i Sverige c/o Göteborgs Symfoniker
345-425 kr Student 173-213 kr Unga tom 29 år 173-213 kr

Evenemanget har ägt rum

Georg Riedel är och har varit en stor del av Sveriges musiksjäl sedan 50-talet. Han har medverkat i band och på skivor, både som basist och som kompositör, vilka har gjort svensk jazz till något unikt. Han har aldrig varit rädd att blanda musikstilar, att skapa bra och vacker musik utan att bry sig om genrer har hela tiden varit drivkraften.

Lindborg Septett har tidigare spelat in skivan ”A Swedish Portrait” med Lars Gullins musik i fokus där inslagen av klassisk musik och folkmusik som finns i Gullins musik lyfts fram. Där har nu Georg, som började med Gullins band 1953, tagit vid och skapat musik som spänner över genregränserna.

Georg har komponerat åtta stycken till bandet där han har utgått från den ovanliga sättningen och utnyttjar alla musiker och deras kvaliteter till max. Bandet har inget ackordinstrument vilket gör stråkets roll än viktigare, både som bärare av melodiken och harmoniken. Det finns också flörtar till bandets tidigare skiva, till exempel i Gullinarium (plats för Gullin) och Stillében som är en hyllning till Gullin.

Grupp av musiker med saxofonist i mitten

Musiken har spelats, repats, finslipats, ändrats och jammats på. Kompositionerna är Georgs men musiken är också hela bandets.

Foto: Mikael Silkeberg (bild på Fredrik Lindborg), Noomi Riedel (bild på Georg Riedel)

Arrangeras i samband med Bokmässan

Konserten arrangeras i samband med Bokmässan där Judisk kultur i Sverige är Hedersgäst och årets teman är Judisk kultur.

Tack till Kulturrådet.

Logotyp Judisk kultur i Sverige

Provlyssna

Lär känna Lindborg Septett.

Lär känna Georg Riedel.

Lördag 30 september 2023: Evenemanget slutar ca kl 20.30

Medverkande

Fredrik Lindborg saxofon

Martin Sjöstedt kontrabas

Daniel Fredriksson trummor

Henrik Naimark Meyers violin

Sarah Cross violin

Ylvali Mc Tigert Zilliacus viola

Filip Lundberg cello

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Fritt flygande världsduo
20 nov 19.30

Sångerskan Youn Sun Nah och gitarristen Ulf Wakenius, två världsstjärnor som låter ögonblicket styra. Tillsammans bjuder de på allt från amerikanska standards via koreanska folklåtar till väl valda rockklassiker.

Köp biljetter
Animatopia
18 jan 19.30

Dramatisk komik med Göteborgs Symfoniker, Barbara Hannigan dirigent, David Dencik skådespelare, Katia & Marielle Labèque piano och Laurent Naouri baryton.

Köp biljetter
Arild Andersen banar ny väg
5 feb 19.30

En av Norges genom tiderna främsta jazzbasister har handplockat saxofonisten Marius Neset, pianisten Helge Lien och trummisen Håkon Mjåset Johansen. Tillsammans bildar de Arild Andersen Group - kvartetten som ständigt banar ny väg.

Köp biljetter
Trio på ständig upptäcktsfärd
18 mar 19.30

I mer än tio år har Daniel Karlsson Trio mejslat fram ett unikt uttryck med botten i 60-talets jazz, soul och pop. Tillsammans bjuder pianisten Daniel Karlsson, basisten Christian Spering och trumslagaren Fredrik Rundqvist på en ständig upptäcktsfärd.

Köp biljetter
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter