Göteborgs Konserthus Riks-SMASK 2016

Evenemanget har ägt rum. En glittrig helkväll i äkta schlageranda med sång, dans och stor liveorkester!

Scen: Stora salen Arrangör: Konstkåren & SMASK-gruppen
250-400 kr Student 120 kr Pensionär 120 kr

Evenemanget har ägt rum

Det är återigen dags för den glittriga riksfinalen av SMASK, Sveriges MusikAkademikers Sång Kåntest.

SMASK är en schlagertävling som sedan 1995 årligen arrangeras av Sveriges sex musikhögskolor, Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro, Ingesund och Piteå. Tävlingen, som utvecklades ur ett internt arrangemang på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 1991, består av deltävlingar på varje musikhögskola, från vilka två bidrag går vidare till en riksfinal som roterar mellan de städer där skolorna är belägna.

Enligt legenden startade SMASK i 1991 då två studenter i Stockholm tröttnade på att få sina bidrag refuserade i Melodifestivalen. De valde då att hålla sin egen tävling. Året därpå hakade de andra skolorna på och inom fyra år hade alla skolor egna uttagningar.

Nu har det gått 26 år, och mycket har hänt sedan SMASK drogs igång. Eurovision har sedan länga börjat gräva sin egen grav, Carolas fläkt har snurrat sitt sista varv, liveorkestern har bytts ut mot någon karaokemaskin och Christer Björkmans kompisar är dom enda som får vara med. Men SMASK står stolt kvar starkare än någonsin som den prestigefyllda schlagertävlingen den alltid har varit.

Det bjuds på sång, dans, stor liveorkester och tolv nyskrivna bidrag som röstats fram på delfinaler landet över.

Varmt välkomna på en helkväll i äkta schlageranda!

Vinnaren av Riks-SMASK 2015

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Percussionist vid pukor med stockar i handen, omgiven av röd sammet.

Upplev konsertmagin

Varje ton som sprids har kraft att sätta i gång en rörelse, med kraft att bära genom generationer. Upptäck säsongens konserter och låt oss skapa hållbara avtryck tillsammans.

Upptäck säsongens konserter